Cakap tak serupa bikin

Assalamualaikum


























Bila dah sampai rumah




Selalu jadi macam ni tapi ni masa bujang lah.Sekarang dah kawen tak boleh lagi.MESTI buat kerja rumah dulu baru rehat.

Alert message yang menyampah

Assalamualaikum..


Eh,ada lagi ke?








Jawapnya,itulah kali pertama dan terakhir pergi blog tu.Tak sanggup nak tekan OK dan X banyak kali.

p/s:pada yang terasa,letak satu dah la atau tak payah letak langsung.Tak ada manafaat apa pun alert message ni.


Klik SINI jap..

BEN ASHAARI & LYSSA SECRET : Antara dua blog

Assalamualaikum..

Hari ni nak join segmen la.Selalu tak sempat.Seperti biasa segmen Ben Ashaari tapi kali ni BA dan Lyssa bergabung.


image


Persamaan ke dua-dua blog ini ialah,pada pandangan mata saya lah,ermm feed kat atas tu.Diaorang berjiran kan?.Lagi,diaorang rajin update.Tak macam saya yang pemalas.

Blog diaorang ni dah terlalu maju dah ke depan.Sapa tak kenal Lyssa Secret dan Ben Ashaari.Url blog diaorang pun dah hafal.


Done.
Klik  SINI untuk join.






Senang je nak pujuk lelaki

Assalamualaikum...


























Tau takut tengok tv sesorang.




Akhirnya remote control menjadi milikku...heh..heh..


 



Ketakutan sepanjang hidup

Assalamualaikum...






Kat dalam rumah




Ce teka kat mana saya?


of course dalam gebar.Dasar penakut.





Saya jugak takut gelap.Bila dalam gelap saya akan fikir macam-macam benda mengarut contohnya: tiba-tiba rimau ada kat sebelah..seram.






















Ni pun saya takut jugak.
Takut kena puji sebab muka akan merah tanpa bersebab.




Takut naik tangga.tak kira tangga fesyen biasa,pusing atau escalator.Banyak pengalaman buruk dengan insan bernama tangga ni..




Ini pun takut jugak








Saya takut makan ubat.Selalunya telan sebiji-sebijik.tu pun selepas memaksa mulut untuk nganga seluas-luasnya.



dan paling saya takut






tak dapat solat berjemaah dengan suami.

Traffic tinggi walau tak update?Hebat tu..



Balik kerja terus buat kerja rumah cepat-cepat sebab nak update blog.Traffic mesti ada walaupun update sekali sehari tapi




Ni semua gara-gara


kedaifan dan kemalasan tanggungjawap seketul berukband yang ku miliki.



sebab tu 3 hari tak update..:)
p/s:Maaf tajuk tak kena ngan entry.First time try..he..he








Jangan sakitkan mereka

Assalamualaikum...




Masa tu saya baru balik dari sekolah.Naik bas sekolah kat bas stand.






Lalu dekat satu restoran makan dengar suara lelaki pangil-panggil kucing.Heran lah sebab sape nak bawak kucing datang bus stand.





Rupanya


Ada sorang pakcik ni,dari baju dia mungkin pemandu teksi,tengah menjamu sekawan kucing terbiar kat situ makan ikan.Mungkin dia beli dari pasar borong sebab time petang ikan kat pasar borong dah murah.
Ada kucing yang malu-malu nak makan ikan yang pakcik ni bagi,kot dia rasa tak layak makan ikan sedap macam tu dan mungkin dia tak sangka masih ada insan yang sudi bagi dia makan.



Sejak tu jugak,budak sekolah menengah yang pakai uniform pengawas tadi,yang tercongok tengok pakcik teksi tadi berazam,






Nak buat perkara yang sama macam pakcik teksi tu bila dah kerja nanti.


Sebelum ni saya selalu bawak balik kucing terbiar tapi memandangkan saya mengandung dan dah tak boleh tambah bilangan kucing yang ada,saya harap dengan cara ni saja saya dapat kurangkan sikit rasa lapar kucing-kucing ni.

p/s: baca blog HERO atau IYO ni.Ada dalam Mastika bulan November.Menitik air mata baca artikel tentang Hero..sedih.



BannerFans.com
Hero yang saya curi dari blog tuan dia









Tips untuk tidur yang lena

Assalamualaikum












Masa menyewa dengan kawan-kawan dulu,selalu diaorang salah sangka saya nak keluar malam-malam sebab setiap malam saya akan buat perkara-perkara kat atas sebelum tidur.

Perjalanan dan perubahan hidup seorang yang rabun

Assalamualaikum






Berblogging dan berdoodle boleh di upgrade kan lagi...pakai jari kaki beb..












Cicak lemas dalam teh o ais pun tak nampak




 

Kuman sebesar zarah pun,Insyaallah boleh dikesan dengan mata kasar







Ikan kembong disangka ikan bilis








Sambil pejam mata pun boleh kira ikan tinggal berapa ekor












Semua perubahan tu akan jadi kenyataan kalau saya yang rabun ni sudi memakai cermin mata ni sampai bila-bila.
Disebabkan mahu saya setiap masa pakai cermin mata,hasben dah beli frame warna pink..I loike.

Amacam,comey dak?








 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.