Port lepak paling perghh!

Assalamualaikum...

Ni perkara biasa kalau cuaca panas.




Tapi akan jadi agak luar biasa kalau



















seekor kucing bolat,bulu kembang dan gemuk yang jadikan kipas ialah port lepak paling berangin abad ini.



Nasib baik bulu Adibah tak gugur.

Ala..tomey tomey

Assalamualaikum...












Tak ada idea nak update,tetiba kucing tomeytomey ni bagi hint.."update cerita Adibah..update cerita Adibah"(yup,nama dia Adibah!).

Tu la,siapa gatal sangat nak main penutup botol dekat dumbell.Kan dah nak tersama dengan kisah tuan kau dalam entry NI.Nasib baik kau lari Adibah.




Wordless wednesday-Nikah

Assalamualaikum...


Jangan dating?

Assalamualaikum...










Dari Ibnu Abbas r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda: Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya. (Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)
Dari Jabir bin Samurah berkata; Rasulullah SAW bersabda: Janganlah salah seorang dari kalian berdua-duan dengan seorang wanita, kerana syaitan akan menjadi ketiganya. (Hadis Riwayat Ahmad & Tirmidzi dengan sanad yang sahih)



 



AZZAH-teringat kami dating dulu,azzah akan paksa cik abang bawak adik perempuan dan anak saudara dia masa keluar.Kadang-kadang penuh satu kereta.Ada kot orang ingat kami cikgu tadika yang bawak budak tadika pi rombongan.








Senyum itu sunnah

Assalamualaikum..






Mari kita senyum sama-sama.It's sunnah.









p/s:Sekarang dah suka buat creative art macam ni.Cik abang cakap "post entry yang boleh tahan lama".Maknanya post entry yang praktikal untuk anak cucu kita baca 30 or 50 tahun lagi.
So lahirlah entry-entry macam ni dari saya.Orang putih cakap creative art(konon..).



Ada yang suka tak?Kalau suka boleh copy tapi JANGAN buang watermark saya.


Sekian.

What's in my bag?(bajet hotstuff..)

Assalamualaikum..







Memang tak hotstuff mana pun.Handset pun yang vintage punya.Tu tak jadi masalah,asal boleh sms mintak top up dan call cik abang bila tengah rindu,tu dah cukup.




Sekian.

Alhamdulillah..

Assalamualaikum..








Kenapa pakai sarung kaki?

Assalamualaikum...










"Seluruh badan wanita adalah aurat, kecuali muka dan telapak tangannya sahaja"
Jadi, KAKI adalah tergolong dalam aurat yang tidak boleh didedahkan sama sekali..
Rasulullah S.A.W.
telah menggambarkan orang yang suka menDEDAHkan AURATnya sebagai “DAGING YANG BUSUK” yang hanya menunggu “ANJING GILA” datang memakannya..
PENYELESAIANNYA??
Senang sahaja, pakailah sarung kaki sepanjang masa.


Kredit to:Jannati Baiti




Azzah-kadang-kadang terlupa.Tapi sejak mengandung ni kaki tak boleh kena sejuk.Sebab tu keluar rumah pun pakai sarung kaki panjang.Insyaallah,azzah akan terus pakai sarung kaki sampai bila-bila lepas ni.Tak kiralah sejuk atau panas.Kat neraka lagi panas nanti kan?




Terimakasih sudi baca.

Wordless malam jumaat

Assalamualaikum...




Anak ibu ni nak keluaq cepat gamaknya.Dari pagi dok menendang je kerjanya.Sabaq na.Sekarang dok elok-elok ye dalam tu.Ibu nak rest tengok Masterchef.
Ni nak kena mc lagi kot esok.Bulan lepas banyak mc,bulan ni pun banyak.Pening kot boss..tu la sapa suruh kita part time lagi tempat dia.Dah namanya part time suka hati la nak masuk kerja ke tak..ye dok?.


p/s:Tengah fikir nak bahasakan apa kat anak nanti,ummi,ibu atau mak?Dan satu lagi,loghat apa nak praktikkan kat dia?.Loghat utara perlis belah azzah ke atau loghat johor jawa belah encik shahril?.

Eh,bukan wordless pun..hermm,tak pa aih..

Aku yang blank

Assalamualaikum...



Pernah tak korang jadi macam ni?






tapi bila depan laptop










Rasa macam nak ambik sabut kelapa dan tonyoh kuat-kuat kat screen laptop.

Ada apa dengan telor?

Assalamualaikum...


#keluarga bahagia







Lahir dari kebosanan yang amat.Comel tak?.Kenapa ntah rasa tenang je tengok benda-benda secomel ini(sila uwek berulang kali..).

Tutorial makeup ala Twillight Breaking Dawn

Assalamualaikum...











#tebal-tebal lagi cantik














la..la..la..la..:)

#moral: bersederhanalah kita.





Tumblr la pulak

Assalamualaikum..




Dimaklumkan azzah dah ada tumblr dan dari tadi hanya lepak kat sana.Best giler kot sebab tumblr hanya post dan reblog photo,quote yang menarik,doodle kita sendiri atau reblog dari tumblr lain tapi yang pasti semuanya menarik dan comel.

Tapi azzah tak boleh bagi url lagi sebab post pun berapa kerat la sangat.Tadi tengah edit.Gila cantik(perasan berangan).


Ni nak membestkan lagi diri  kat sana.Selamat malam.


Nak tengok funky iPad2 cover tak?SINI..SINI!

Aktiviti hari minggu disebuah taman perumahan

Assalamualaikum...










Karaoke!



Nasib baik cik abang outstation,kalau tak dari pagi lagi dah join sebaldi.





Menjerit tu tak salah

Assalamualaikum..
Wahai kawan-kawan perempuanku,usahlah menjerit kuat-kuat dikhalayak ramai..BURUK.Tapi menjerit dalam shoutbox baru azzah wajib..

Try tengok shoutbox baru azzah,baru je tukar.Dapat link dari blog GUGU.Walaupun dia dah jarang update blog,azzah tetapi pi blog dia semata-mata nak ambik link shoutbox baru.Rajin azzah kan..kan..kan..sebenarnya dah banyak hari dah usha shoutbox baru dia,hari ni baru sempat nak daftar.

Kan dah heboh shoutmix free dah tak ada free lagi.Kalau sapa tak percaya ,tengok kat shoutmix masing-masing.Ada tulis important note kan?Klik dan baca.Daripada guna benda berbayar baik tukar terus,Siap boleh nampak ip adress lagi.Jadi anon/haters,berjaga-jaga la,senang orang dapat detect.


So,jom jerit ramai-ramai..


p/s: buat shoutbox baru pun nak heboh?nasib la kalau ada orang baca,azzah..

Sekian.




Menang INI dapat pi Dubai?Biar betul!
iPhone 4 baru mai dah,grab one!

Perempuan yang betul-betul cantik

Assalamualaikum...




Bila dah cantik harus lah di try sebanyak yang mungkin






Herm..




Emph!






Ish..












Ha,baru betul-betul cantik.




Firman Allah
Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar) cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani - Al-Ahzab : 59



Azzah: sentiasa ingatkan diri bila beli tudung,beli tudung size XL atau yang labuhnya melepasi dada.


Sekian.



Betapa pentingnya bloglist dalam blog ni

Assalamualaikum...
Memang penting,terlalu penting dan sangat-sangat penting bloglist dalam blog ni.Ada yang tanya azzah apa kriteria blog yang azzah pilih untuk diletak dalam bloglist kat sidebar?.Nampak cuma 5 blog ada kat situ tapi kalau klik show all,banyak jugak la.

Bagi setengah bloggers,blog yang dia suka atau admire akan diletak dalam bloglist kat sidebar.Azzah masa awal blogging pun macam tu jugak.Selalu letak bloggers retis la.Tak payah sebut semua bloggers tau kan.Kat bloglist azzah sekarang cuma ada sorang je kot bloggers retis.Yang lain semua bloggers bakal jadi retis(lekas tengok blog siapa!).

Semua blog dalam bloglist azzah ialah blog kawan-kawan.Maksudnya yang selalu singgah dan kerap komen.Mungkin ada yang selalu datang komen tapi azzah tak letak situ.Bukan tak nak letak tapi tak ada masa nak letak.Bila dah ada masa,internet pulak tenat.Jadi tunggu masa yang sesuai.Bila ada masa sesuai,virus malas pulak datang(cis!)

Bagi azzah ini macam hubungan dua hala,"awak selalu singgah blog saya,saya pun letak lah awak kat dalam bloglist dan seterusnya dalam hati saya,suka tak?..suka tak?",ayat sweet + gedik.Bila dah letak dalam hati,dah tentulah kat situ jugak azzah pi komen.Kadang-kadang pi komen secara pukal.Kalau tak komen rasa macam ada something yang tak kena.Macam blogwalking tanpa perasaan.Faham tak kat situ?


So apa lagi rajin-rajin lah komen entry azzah..:p
Sekian.


Jom pi spa!SINI,SINI.

Gaduh je kerjanya

Assalamualaikum..


















 









Baru diam..



 


Tutorial shawl ombak rindu

Assalamualaikum....















dan










Ni entry merajuk sebab cik abang tak nak bawak tengok Ombak Rindu.Jadi pada sesiapa yang teringin nak buat entry review ombak rindu lagi,langkah doodle saya dulu..:p

p/s: Tak berapa suka pakai shawl,tak selesa.Muka pun macam kembang-kembang sekali tengok.Dua kali tengok,memang kembang pun.







Kenduri kahwin

Assalamualaikum...



Hari ni rewang





Esok kenduri..burpp,Alhamdulillah..:)
Selamat menjamu perut dan menjamu mata.

Contoh sempoi seorang lelaki

Assalamualaikum...














Hampeh!

p/s: harap-harap tak terjadi macam ni..






 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.