Laksa

Assalamualaikum...
























Mana sama dengan laksa mak masak..sob..sob..rindu..sob..sob..(sambil lap hingus..)






click me!
campaign image



campaign image

Malu-malu beruang-part 1

Assalamualaikum..


calling-calling


dating time..


Pernah alaminya tak?


campaign image
P/S:Lama tak update..sorry..ada yang rindu tak?


Tips sembunyikan menguap

Assalamualaikum....




Selalu kan kita menguap bila boring terutama bila terpaksa menunggu sesuatu yang lama.





#tuan blog yang pakai baju corak stawberry tu..




Kalau sorang-sorang tak apa la menguap fesyen macam mana pun.Cuba tang ramai orang.Contohnya masa presentation berkumpulan macam kat atas..nak tunggu giliran satu hal,berdiri satu hal..

Dengan tak sengaja mesti ada perasaan bosan aka boring aka jemu aka cemuih menunggu akan menjelma..spontan deria rasa ngantuk pun mai.

Nak menguap malu sebab kat depan ada yang gigih menghayati presentation kami.

Nak tip?


Begini caranya...






Gigit la lidah anda sendiri bila rasa nak menguap tu datang..otomatik rasa nak menguap dengan lebor sebesar alam akan terhapus..Ngantuk tetap ada tapi rasa nak menguap secara besar-besaran akan hilang.

Ce try..ce try..ke dah ramai yang tahu?



p/s:tapi jangan pulak gigit lidah sendiri dengan penuh perasaan macam doodle tu..dan jangan lupa tutup mulut kalau nak menguap.

Diriwayatkan oleh Muslim daripada Abu Said Al-Khudri r.a., katanya : Telah bersabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: "Apabila seseorang kamu menguap, hendaklah dia meletakkan tangannya pada mulutnya, kerana sesungguhnya syaitan itu akan masuk (melalui mulut yang terbuka).



HOT!
 






Review blog Farah dan E'raz

Assalamualaikum...


#bulan depan dah slim balik..



Hari ni macam malas sikit nak update..lagi pun tak ada idea..Baru teringat nak promote blog..ha..see betapa pelupa nya azzah sekarang..Dah sarat-sarat ni memang pelupa sikit..kadang-kadang masa tidur pun lupa nak bangun..

Kali ni blog yang azzah review,azzah dah klik semua yang ada dalam blog diaorang..efb,twitter,tumblr,fanpage.Semuanya azzah dah godek..

Siapa yang jadi mangsa kali ni?

Kisah Farah Alias

azzah dah lama follow SI FARAH ni..farah ni amat lah rajin update belog..kadang-kadang sehari ada 5entry(betoi ka?)..tak percaya,cuba letak blog dia dalam bloglist..dan dia sangat cantik ok..singgah jom.





                                              E'raz

Blog kedua blog si kumbang.Bagi azzah E'raz ni blogger baru sebab dia start blogging November 2011 tapi followers dah 1000+.Mesti rajin blogwalking kan..ke ada cara lain..ce pi try tanya dia..


Done review ..

Siapa nak azzah promote dan review blog,klik SINI...dan please click gambar bawah ni untuk my baby..

Terimakasih..


Jual mahal-part 3

Assalamualaikum...







Taste obersea daa...

Jual mahal-Part 1 dan 2

Assalamualaikum...


Ni part 1


Ni part 2.


Mula-mula conteng-conteng je..Tau-tau terkeluar idea nak buat part-part pulak..jadi nantikan lagi banyak part-part lain..
Boleh letak kat tumblr ye daq?




p/s:klik untuk tumbesaran..

Hidup tanpa nasi

Assalamualaikum...



Konon tak nak makan nasi tengahari sebab encik sharil pun tak ada jadi masak-memasak akan postpone pada waktu petang.Tapi belum sampai pukul 12 tengahari,badan menggigil semacam.Perut dan kepala bergabung tenaga menjerit nak...NASI!!!!

Ingatkan sarapan dengan oat segera campur susu dan pisang boleh buat perut kenyang sampai petang,rupanya berkeroncong di tengahari..

Tekak melayu mana cukup dengan oat je kan?

Selesanya pakai baju baru

Assalamualaikum...




Korang tak salah masuk blog..ni la hasil semalam edit..Lepas kena kritik sikit-sikit bila masuk segmen hari tu,azzah cuba ubah apa yang patut.
background dah ada warna(walaupun tak puas hati dengan warnanya)..Banyak gila google tolong cari kan freebies background tapi hampeh,satu pun tak betul-betul kena dengan jiwa..Ni pun main taram je..ntah sapa punya ntah..tapi dah mintak dengan tuannya..

Basecode ni asalnya dari freebies..malas nak edit yang penting-penting..ambik je freebies..kan senang..Senang-senang pun banyak jugak azzah dah edit..edit ini tak puas hati,tukar tu tak kena..haish..Ni la puncanya azzah tak suka edit-edit blog.Tak tau nak letak warna apa.Last-last putih jugak yang ditepek..ni pun tak tau la berapa lama nak pakai..

Edit punya edit,bloglist semua hilang..berasap bontot nak cari balik url blog-blog yang kat bloglist tu..ada jugak yang tak sempat letak balik tapi jangan bimbang,nanti azzah cari balik urlnya..dan azzah pun dah tambah blog-blog baru yang best dan letak kat bloglist..Baru teringat ada beberapa bloggers ajak exchange link.Nanti azzah cuba cari kat komen..Nak cari kat shoutbox,shoutbox lama tu dah terpenyek dalam tong sampah..maklum la dah pakai chatbox..


Entry ni sebenarnya nak tanya pendapat korang(kalau ada).Blog biasa je pun nak tanya pendapat bagai..pirah!
Harap-harap ok la ye..Baru best sikit nak update..ye daq?Betul la orang cakap,kalau pakai baju cantik,kemas,level confident tu naik sampai 100% ..


Sekian..

Doodle romantik untuk Jijah

Assalamualaikum....



#cover sikit lubang hidung tu


Ops bukan yang ni.






Ni ha...



Cik Puan Azizah pernah mintak doodle dan hari ni baru dapat buat..Sebenarnya lepas dia nikah dulu nak buat doodle untuk dia tapi masa tu kan busy dengan kerja jadi tak sempat..Sekarang baru terbuat..lepas ni akan ada lagi doodle untuk beberapa bloggers.

Tema doodle ni pink.Walaupun gambar sebenar bukan baju songket pink tapi azzah buat jugak sebab pengantin kalau tak pakai songket masa sanding memang rasa tak lengkap.Azzah sanding pun tak pakai songket tapi kami ganti dengan ambik gambar kat studio pakai songket..baru terasa aura kemelayuannya..

Entry ni jugak sebagai ganti entry ucap terimakasih pada Jijah sebab sudi hantar kad kawen walaupun dah bagitau awal-awal tak dapat pergi.Kad dah sampai tapi tak dapat buat entry..nak upload gambar dari hset ke lappy tak boleh..

Kiranya ni entry 2 dalam 1..harap Jijah sudi la terima doodle tak seberapa dari sis..Pda yang nak mintak doodle,boleh request kat fanpage azzah..like dulu tau..

Connected

Assalamualaikum...







Setuju?

Ini untuk yang dah berkahwin sahaja.



campaign image


Wordless Wednesday-My cupcake's quote

Assalamualaikum...












Kalau bosan azzah conteng-conteng buat ni..hilang semua stress.Sampaikan anak saudara suami yang sekolah rendah selalu  print dan letak kat depan buku sekolah..comel katanya..ke lukisan azzah sesuai budak tahun 4 je?.DUSH!










Review blog Nuna dan Ekah

Assalamualaikum...





♕- when i start to write..-♛

NUNA

Cantik dan simple blog dia.Azzah suka header dan background.Rasanya blog adik ni masih baru sebab followers pun tak ramai.Jom kita naikkan semangat blogging dia dengan pi singgah ramai-ramai ke blog adik NUNA.



// ! CoReTaN EKaH ATiQKaH ~~

EKAH

Blog adik ekah ni pun masih baru.Tapi walaupun baru,tak ada nak komen apa sebab semua dah ok.Berbeza masa azzah awal blogging tahun lepas.Banyak kurang dalam blog.Sekarang pun masih ada kurang cuma tak ada sapa pun nak review blog azzah..:(




Kenapa 2 blog ni dipromote?

sebab diaorang join segmen azzah yang NI.

Sekian...jari segan nak taip lama-lama..



campaign image


Perang bau mulut

Assalamualaikum...






 



habis sorang sebijik...


dan










perang bau mulut pun bermula!!!..yeahaaa....











 





Rambut

Assalamualaikum...



nak pergi salon malas...jadi


















pendek sudah...(dah rasa macam berkawan dengan Hafiz dan  Johan pulak)







click saya





Pemandangan indah

Assalamualaikum...






Tiga helai sepuluh hinggit,tiga helai sepuluh hinggit..he..he...




Masa menyewa dengan kawan-kawan masa study dulu pun macam ni jugak,dah kawen ni tak pernah la pulak buat macam ni..nak sidai baju kecik pun dalam bilik air..sebelah menyebelah orang bujang..malu!


campaign image

Cupcake untuk LYSSA

Assalamualaikum...


doodle kali ni ada hidung sebab nak tunjuk kekembangan lubang hidungku..



Terimakasih sudi follow blog buruk sis..Walaupun azzah jarang komen blog LYSSA tapi azzah selalu baca entry dia bila dia ping kat fb.Pernah jugak add Lyssa kat FB tapi dia dah terlalu banyak permintaan,hanya mampu subscribe je..
Kalau korang tak percaya dia follow ce tengok kat tempat follower tu dan kat shoutbox..comel je orangnya..nanti baby lahir bulan depan,boleh la jadi anak angkat Lyssa..hew..hew..



Pada lain yang dah follow pun terimakasih..nah cupcake sorang satu..baca Bismillahirrahmanirahim dulu sebelum ngap..




HOT!
campaign image
campaign image
 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.