Sekali-sekala blog mesti di update

Assalamualaikum...


Wah..wah..dah lama tak update blog..kalau tak sebab encik/cik nuff merajuk dengan blog ni,mungkin tak update lagi.Idea ada tapi tak tau nak mula dari mana..Bila nak lukis je masa pulak membataskan tapi tumblr sempat pulak jengok jap..


Sebelum post entry lain meh jengok sikit quote yang azzah buat untuk tumblr dan fesbuk page.












Ini je mampu buat.Kira ni yang terlatest sekali la..semuanya dah letak kat tumblr..suka bila tengok note kawan-kawan tumblr reblog dan like quote-quote ni.
Kadang-kadang masa jalan-jalan kat tumblr kawan-kawan baru,terjumpa quote-quote lama azzah yang di reblog di tumblr..ada quote dari blog ni pun di reblog terutama dari entry MAKAN ni padahal azzah tak publish pun kat tumblr..ni yang lagi semangat nak buat quote tapi susahnya nak cari idea..

Semalam baru dapat download photoshop,cs3 je pon..explore-explore dapat jumpa cara buat tulisan 3D..ala yang macam kat header baru ni..Comot sikit sebab baru belajar..nanti boleh buat quote cara ni pulak....Tunggu ye azzah buat quote tulisan 3D dan buat quote gif..





makan pizza!

Tips tambah followers ikut suka hati saya

Assalamualaikum...


Eh,ada bloggers request tips la..tips la sangat kan..macam la azzah pandai bebeno bagi tips bagai.Apa pun  dari tak ada entry biar lah tips ni jadi penyelamat traffic..

Sebenarnya ada beberapa bloggers lain pun mintak tips tambah followers ni tapi ada je halangan tak berbuat tips ni..tips ni azzah bagi berdasarkan pengalaman selama setahun blogging..

1-Promote blog
Rajin ping entry di comunity blogger kat fesbuk.Nak ping entry tapi tak tau kat mana?
Boleh tengok kat blog AbgFeroz ni..Kalau nak lagi senang,letak la butang send macam azzah punya.Boleh cari dalam tutorial NI..sila abaikan blog tutorial azzah yang tunggang langgang tu..belum sempat edit habis..yang penting isi di dalam tu ye kawan-kawan.


2-Ramah-tamah
Tak ada maknanya kalau kita dah promote blog tapi kita blah macam tu je tanpa balas jasa yang sudi singgah blog kita..rajin-rajin lah jugak jengok,komen sikit-sikit blog kawan yang datang komen kita..Jangan kedekut sangat nak komen..ala komen pakai simbol :),:o.xoxo ke dah cukup..
Kalau rasa blog tu bagus,entry best-best,apa salahnya kita letak kat bloglist..Otomatik kita akan bukak jugak blog dia even hari tu mood kita masam..

3-Hapdet la selalu
Memey la kita bukan 24/7 ngadap belog.Kita pun ada keje dan tanggungjawap lain nak buat.Online ni masa free je.Kalau kita rasa nak sangat followers dan readers bertambah walaupun kita tak ada banyak masa nak hapdet,kita bole buat autopublish,boleh ikut tutor NI.Pandai-pandai la adjust schedulnya..tapi jangan la buat entry manja mintak penyepak..contoh:

nak pi starbak sat..lepas tu soping-soping dengan abam tembam lalink.kali ni dia beli jam dinding beso gedabak..eh baru teringat,belum mandi..cau,mandi dulu..bubai..

PANG!

Memang sekali je la kot yang masuk ke blog macam tu..

4-Masuk segmen
Terutama segmen abang ben tapi kena alert la sebab sekarang masa yang dia bagi teramat la singkat.Masa azzah awal-awal blogging dulu abang ben selalu buat segmen terutama time cuti.Dah join segmen dia,ada etikanya kalau kita nak ramai yang komen,follower banyak dan traffic tinggi datang dari segmen dia.Ni azzah bagi tips sikit,azzah akan blogwalking ke link yang last sekali,maknanya penyertaan saat akhir..percaya la,jejak korang mesti akan dibalas.

5-Lukis gambar/doodle sendiri
Ni yang femes sekarang.Kan sekarang macam-macam software melukis yang kita boleh download.Kalau ada bakat apa salahnya belajar dan letak kat entry..macam azzah selalu buat..blog pun nampak menarik,comel.Tapi bila dah lukis sendiri tu jangan la pulak lupa letak watermark.



Tu je la tips azzah.Nak tau yang lebih umum,boleh google sendiri..Apa pun dalam mencari followers jangan ada sikap tamak dan menipu..tak follow tapi kat shoutbox letak "done follow u..u bila lagi nak follow I?"
Memang ada yang kena sumpah nanti..


Ikhlas tu penting ye..Bye..

campaign image 










Muka kelat

Assalamualaikum...



Berpantang dengan muka kelat?.Apapun harus la bersabar..jangan pulok ada yang post pasal makanan memanjang..:o




#kalau rajin tengok SINI sat..




campaign image
RENOMA untuk awekz..

Azzah dan tumblr

Assalamualaikum...



Ada yang perasan tak azzah banyak update tumblr dari update blog?Kalau yang follow kat twitter(berapa kerat la sangat follower twitter azzah),mesti muak jemu tengok twitter azzah tu penuh dengan feed dari tumblr...freinds kat efb pun dapat tengok feed dari tumblr..even tak sign in efb pun,segala benda yang azzah reblog dari tumblr akan terus pi efb..


Kenapa azzah suka sangat ngan tumblr sampai blog berabuk?Jawapannya,bila bosan tumblr lah tempat menghapus segala kebosanan hati dan menaikkan rasa damai gitew..Tumblr jugak salah satu tempat azzah bersocial..boleh kenal kawan-kawan baru dari luar negara..seriusly sangat senang dapat followers dari blog..followers pulak tak limit dari malaysia je..negara yang kita tak pernah tau pun akan tiba-tiba tersesat kat tumblr kita..

Yang bestnya lagi setiap kali azzah reblog gambar atau quote yang semacam bestnya,mesti akan ada kawan-kawan tumblr yang akan reblog jugak..dengan cara macam tu para-para tumblrian sekalian berhubung ye blogger-bloggers..

Yang lagi best setengah orang buat tumblr macam blogspot..macam blog kita..selalunya dari indo dan philipine.Sebenarnya tumblr dan blogspot lebih kurang je..tapi kebanyakkan lebih suka reblog je..lebih ringkas..tumblr pun jadi lawa..


Yang pasti sebelum tidur mesti azzah akan reblog sumthing..selalunya yang ada kat dashboard la..Antara tumblrian yang femes,quote yang dia buat memang sempoi dan sedikit ohsem,si takkesah ni..terasa kena dengan jiwa malaysia kita bila dia post dia punya artwork,contohnya:


 
 


Menarik kan?.Ni baru sikit..ada banyak lagi.Umur baru 17 dah hebat buat quote menarik cam ni..

Jadi apa tunggu lagi,jom arr reblog banyak-banyak..












Makan

Assalamualaikum....

Di sebuah restoran mahal.. Seorang gadis bertudung makan seorang diri… tiba-tiba datang sekumpulan remaja duduk di meja sebelah.. 

Seorang gadis dari kumpulan itu berkata : “gadis kampung mana pulak datang restoran mahal camni pastu makan guna tangan pulak tu…ni mesti tak reti nak pakai sudu dan garfu kan..” 

Seorang anak muda pulak menyampuk: “ish…muka cantik..tapi makan sampai licin pinggan..malu doh kalau aku jadi bf dia..kalau awek aku makan x sampai separuh pinggan..diet katakan..nak jaga badan….” 

Seorang lagi berkata : “eww..tengok tu…sampai menjilat jari dowh..geli aku…pengotor rupanya awek ni…”.. Kemudian datang seorang lelaki yang tidak dikenali ke arah kumpulan remaja tu… 

Lelaki tu berkata: 



Rasulullah saw. bersabda yg bermaksud : “Sesiapa yg menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya ia telah mencintaiku, dan sesiapa yg mencintaiku, nescaya ia bersama-samaku di dalam syurga.. (Riwayat Anas ra.) 
Terimakasih sudi baca.....

sumber:My tumblr
design:azzah


for my 1's baby
 campaign image

Freebies-macam-macam ado!



Assalamualaikum..

Sebagai menghargai follower-followers azzah yang ke 2000+(tak sempat nak tahu siapa yang ke 2000),azzah ada sediakan macam-macam freebies.Nak tau?Scroll sampai bawah..




Favicon yang tecik omey-omey..

 
http://i1116.photobucket.com/albums/k570/KimmiePinkPanda14/icon_cupcake.gif

 
http://i747.photobucket.com/albums/xx116/makes_cake/cupcake.gif

 
http://i747.photobucket.com/albums/xx116/makes_cake/flower.gif

 
http://i659.photobucket.com/albums/uu315/cherrylipzs/flowericon.png

 
http://i293.photobucket.com/albums/mm72/natalexandra/bt.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/aicon365.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/aicon430.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/me19.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/me7.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/rr06.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/rr05.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/rr08.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/r01.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/r02.gif

 
http://i18.photobucket.com/albums/b135/mandylkl_blythe/small%20icon/r04.gif

 

 
http://i672.photobucket.com/albums/vv90/shes_a_skeeze/layouts%20and%20patterns/4276f43c.png



Background yang menawan kalbu
 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/Sarah-Striped-Background.png

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/LoriGiles_Background1.jpg

 
http://i1127.photobucket.com/albums/l640/loveovelvelo1/background/stripes1.png

 
http://i687.photobucket.com/albums/vv235/waxspa_photos/pink-black-stripes-306x315.jpg

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/GrayButterflyBackground.jpg

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/237.gif

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/129.gif

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/108.gif

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/12.gif

 
http://i11.photobucket.com/albums/a152/ihateyougodie/tdotszx1.gif

 
http://i1232.photobucket.com/albums/ff373/aishahznl/pink.png

 
http://i1127.photobucket.com/albums/l640/loveovelvelo1/background/dad-tile-horz.jpg

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/157000_090926203819_GRAY_FLOWERS.jpg


 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/165.gif

 
 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/8.gif


http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/87.gif

 
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/azzah1/90.gif


coming soon...


Penat upload.Ada banyak lagi azzah simpan.Saja suka-suka baik ati bagi freebies.Ada setengah azzah buat  dan ada yang google..so credit kat google la.Harap ada yang suka.


p/s:azzah dah kat sepital..tunggu next entry pasal my beby boy.

MY FIRST BABY HERE
campaign image

KAKAK ANGKAT LISA?
campaign image








 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.