Freebies cikgu part 2

Assalamualaikum...


Ada kawan bloggers di fesbuk request DOODLE cikgu freehair dan DOODLE cikgu lelaki,so ini lah dia.........

Korang boleh kaler sendiri atau ambik yang dah siap ni:








Ni plak pakai spec
Ada yang letak watermark,ada yang tak..tak pe la..janji kalau ada yang ambik comment dan kredit okeh.Size boleh di adjust.Kali ni azzah tak buat satu-satu tapi azzah siap buat sepasang.Kalau tak nak yang couple korang boleh crop sendiri.


Kbai.
P/S:jangan lupa join DOODLE GA,esok dah last.






 







Art trade dengan NISHA

Assalamualaikum...


Kali ni baru berkesempatan nak balas art trade(art trade 3 warna).Kali ni azzah dapat dari NISHA.

Ni doodle dia:

Dia mintak azzah komen tentang doodle di.Komen azzah,teruskan usaha mendoodle kalau betul-betul minat.Ni kira dah ok sebab azzah punya doodle dulu-dulu amat la buruk.Azzah start dengan doodle lidi kalau ada yang ingat..kelakar bila dibelek-belek.Tak percaya?.Meh tengok..


gigi macam pakai braces!


ERK!



ok..dah..dah..toksah cari lagi..ha..ha..:)


Kesimpulannya kat sini,jangan bimbang kalau rasa doodle kita hanya layak buat stok gelak tapi kalau di usaha dan dilatih tubi jari jemari kita hampir setiap entry,Insyaallah doodle pun bole berubah menjadi macam kita nak.

Terpanjang plak padahal dia suruh komen je doodle dia..T_T

dan ni doodle dari azzah khas buat nisha..





Simple gak.Inspirasi dari kawan doodler di tumblr.Hope nisha suka.

Kbai.



Episod 1-Shopping

Assalamualaikum...







bersambung.............................................

Banner

Assalamualaikum..






willYOU read THIS?

Nurazizahyahaya

  Sesiapa nak banner dia diletak kat sini,comment di entry ni dan azzah akan pergi ke blog korang untuk ambik banner.


Banner azzah ada di sidebar kat bawah sekali..kalau ada yang dah letak banner lama,boleh ganti dengan yang baru.Yang lama tu macam tak semenggah sikit.



A:kenapa Puan blog letak banner kat bawah sekali?

Puan blog:supaya cik/encik followers dapat berlama-lama kat blog ni..:D







tapi yang ni pun macam tak semenggah jugak..T_T

Kbai.


Contoh hadiah DOODLE GA

Assalamualaikum..


UPDATE-GA TAMAT!



Azzah kembali seperti biasa..banyak benda nak update sebenarnya tapi sebelum azzah update lebih-lebih.kita start dengan tengok contoh-contoh hadiah DOODLE GA ari tu..







Minta maaf sebab senget benget..ni semua contoh-contoh hadiah.Kalau sepesen je stail doodle,azzah mintak maaf,lagipun ni je stail yang azzah reti lukis.

Nak join?.Jom gi entry NI.Tak berapa hari je lagi duedate.Kalau nak menang dengan mudah,buat la entry sekreatif mungkin..boleh tengok contoh diaorang ni:


1-http://zakie11.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
2-http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
3-http://doodleisdoodle.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
4-http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
5- http://iraathira.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
6-http://leon-tree.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
7-http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
8-http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
9-http://be-readers.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
10-http://sipolanmelihatawan.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
11-http://nasuhanass.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
12-http://sjanelf.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
13-http://my-adam.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
14-http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
15-http://yayacaramel.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
16-http://secretgardenga.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle-by-azzahsaid.html
17-http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
18-http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle-by-azzah-said.html  
19-http://rightnot.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
20-http://liyanafauzi98.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
21-http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
22-http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle-by-azzahsaid.html
23-http://nabihahj0urnal.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
24-http://virtualnurul.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
25-http://imvenessajane.blogspot.com/2012/10/doodle-giveaway.html
26-http://balqisharyani.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
27-http://busyratakiyudin.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
28-http://sicomel06.blogspot.com/2012/10/doodle-giveaway.html
29-http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html
30-http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/saya-nak-menang-doodle.html

GA TAMAT..jumpa lagi next GA



No yang dibold kan dan ada mata kelip-kelip tu ialah entry yang azzah rasa sangat kreatif.Kalau yang lain nak edit balik entry pun boleh sebab 1hb nanti azzah akan singgah lagi untuk cari pemenang-pemenang..


Kbai,nak cepat-cepat bw..




Hiatus sekejap

Assalamualaikum...



Maaf sebab azzah hiatus kejap..sebabnya kelajuan internet terhad teramat,jadi nak bukak blog berblogwalking telah memberi satu perasaan yang menyampah teramat-amat.Insyaallah azzah akan kembali seperti biasa..

Pada yang join DOODLE GA,tunggu list dan keputusan ye..bila?Mesti la awal bulan ni..yea..yea..nak join masih ada masa..

Kbaibai..



Art trade dengan ZAKIE

Assalamualaikum...




Azzah dapat art trade dari zakie.Wah,warna pink sambil pegang bunga kipas lagi..


Dari azzah:


TADADAA...








So simple,background lak recycle banner DOODLE GA  tu..harap zakie suka..

Kbai.jangan lupa join DOODLE GA  ni.



Doodle Giveaway

Assalamualaikum...


TAMAT..TAMAT..



#Code ada di sidebar untuk letak di blog anda








Pertama kalinya dalam sejarah selama setahun lebih saya(tetiba rasa nak formal..)berblogging,dan jugak atas permintaan kawan-kawan bloggers,saya akan buat doodle giveaway untuk followers terchenta.

Saya akan cari 10 pemenang(atau lebih kalau sambutan menggalakkan dari anda semua).5 orang tempat pertama dan 5 orang lagi untuk tempat saguhati.

5 orang  tempat pertama akan dapat 2 doodle -

=doodle full body lengkap dengan segala mak nenek item yang sesuai dengan peribadi anda.
dan
=doodle sendiri bersama laptop(doodle laptop)


5 orang tempat saguhati akan dapat=

=doodle sendiri bersama laptop(doodle laptop)





Suka tak..suka tak?

 Syarat-syaratnya=
1-Follow blog saya
2-Like page saya INI..sebabnya akan bagi hadiah kat page
3-Buat tajuk entry "Saya nak menang doodle".
 4-Letak banner tu kat entry dan linkkan ke entry ni.
 5-Dalam entry nyatakan sebab kenapa nak menang doodle saya..tak kisah la nak terangkan macam mana
contoh:"saya nak doodle azzah sebab blablublalblu...kalau menang saya teringin nak doodle pesen tu pesen ni"..contoh la kan?
6-Tag 2 orang bagi memeriahkan GA ni dan pastikan diaorang tahu.
7-Dah siap entry,publish kat blog dan letak komen kat entry ni.


Pemenang berdasarkan entry yang saya rasa menarik serta siap dengan bodek sekali.


TARIKH TUTUP.
31 OKTOBER 2012


Cepat-cepat join..





-



Doodles commission untuk bulan Oktober

Assalamualaikum...




Iklan sat..boleh tengok harga kat SINI dan kalau dah decide nak tempah,pm azzah kat  SINI(fesbuk page).
Doodle kat atas semua design yang azzah buat untuk customer.Terimakasih sudi tempah dengan azzah.

Suka tau ambik tempahan sebab boleh tambah top up dan duit belanja even tak banyak.Nak harap duit churp-churp rasanya macam jauh panggang dari api..tapi kalau sudi klik la jugak dua puloh sen(tak malu)..hi..hi.

Kbai.




Buruk tak bermakna tak perfect

Assalamualaikum...




Nak tunjuk perbezaan lukisan tangan dulu dan sekarang.Yang tangan lidi tu memang tak boleh blah tapi cukup sepuluh jari.Yang bawah sekali tu ok,cukup 10 jari dan ada daging..perfect..




Okeh,start lukis macam ni mulai sekarang,yahooo!
Kbai.


p/s:tak de motif entry ni.jangan duk teringat-ingat..:)


Nak makan kaki?

Assalamualaikum...


Pada satu hari...




Kan dah jadi "Betul ke bohong"..nasihat saya."use your hands properly".:D


Kbai.maaf diatas kekasaran tajuk diatas..

SINI


Perkara penting elok didahulukan

Assalamualaikum...





suka kot buat cam ni..iklan je pergi tandas..:D
 

Tanda air/watermark

Assalamualaikum..


Sekarang letak watermark besar peti sejuk pun tak jamin artwork kita tak dicopy..tapi suka lah letak watermark,nampak comel gitew..

P/S:slurpy doodle sebelum masuk tido..selamat malam.


2656-Blog Mia Yusof

Assalamualaikum...





Quick update,hari ni nak review sorang follower bertuah,bertuah sebab dia follower yang ke 2656..rasa cantik pulak nombor tu..




Blog MIA..blog adik ni masih baru tapi apa yang bestnya blog dia sampai azzah review?Takkan sebab nombor cantik je kan?..sebab doodle-doodle dia semua comel.Azzah memang suka tengok blog yang ada doodle macam ni...ohsem!

Kita bagi dia 2,3 bulan lagi.Lepas tu mesti doodle dia bertambah-tambah ohsemnya.Apa lagi..jom kenal-kenal doodler baru ni.



Kbai.





Hadiah doodle untuk pemenang GA

Assalamualaikum..




Azzah ada jadi penaja untuk satu GA dan sekarang GA tu dah pun tamat,da ada pemenang pun.Azzah taja 2 doodle untuk pemenang,pemenang untuk tempat kedua.


Untuk Nurfarah,ni ada 2 doodle untuk awok.Maaf kalau doodle nya tak sesempurna mana..masa tengah malas ni buat.Harap awok redha menerimanya..:D
Pada yang lain jangan COPY please..




Nota penuh kasih sayang-Sesiapa nak azzah jadi penaja GA/contest wateber,dipersilakan pm kat pesbuk page okeh?.






jemput2







Milo kaw

Assalamualaikum...




Resepi Milo kaw sejak zaman sekolah rendah sampai sekarang:

1 tupperware air yang sangat panjang
4 sudu BESAR milo
1 1/5 sudu gula
Sikit susu
Air panas secukupnya

Masukkan semuanya dan kacau..letak ais batu kalau nak sejuk. perghh,kenyang..toksah makan apa-apa dah.Selalunya kalau tak abis minum,azzah letak dalam peti ais,sampai ke malam baru abis..


Nak kongsi cerita?..SINI

Kbai

Emosi

Assalamualaikum...






Yang mana 1 pilihan korang petang-petang Jumaat ni?
Azzah?.tenang dan menyenangkan..rasa macam nak update banyak-banyak,DANG!!..jangan percaya..:D

eh.Insyaallah..


SINI


Wordless Wednesday-Tips

Assalamualaikum...


Rehat kejap sambil cari idea lukis doodle untuk tempahan.Ada yang tanya tips doodle..ha?tips?.Tak layak kot azzah bagi tips.Lebih baik korang tanya yang pakar..pakar-pakar kat bloglist doodle sebelah tu.

Tapi kalau nak tau jugak,just suka apa yang anda lukis,kalau mata kita rasa comel,comel la..dah tu je style lukisan yang kita dapat buat,terima je dan berbangga dengan hasilnya okeh?.
 


Kbai..


Tempat hiburan paling selesa

Assalamualaikum....




Depan tv!
Nak-nak time hujan..nak bangun pun senang sebab dah dekat dengan dapur..

SINI 



Contest blog siapa yang kawaii tu?

Assalamualaikum...





Mangsa tag:AQILA(sebab semalam dia ada review blog azzah,SINI).
dan azzah tag jugak semua followers.


Hadiahnya menarik.Jom join.Click je banner.



nota rambut:tak pasti kenapa nak join.....:D














 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.