Cara saya lukis mata chibi

Assalamualaikum...


Semalam kan dah tunjuk sikit-sikit cara azzah lukis kasut,kali ni nak tunjuk cara azzah lukis mata chibi,ada jugak yang panggil mata bidadari..mata bidadari macam tu ke?Wallahualam..

Sebenarnya dah lama jugak yang tanya tapi sebab azzah bizi tu yang tak buat..Ni pun tengah bizi tak ada masa sangat,tempahan doodle ada lagi 3 orang belum sentuh..


Berbalik mata doodle tu,macam mana lukis?.Jawapnya GOOGLE.Azzah pergi Deviant Art dan cari tutorial "how to draw chibi eyes",ini kisah benar ok..dari situ azzah belajar makanya jadi macam ni:









seperti biasa guna CURVE ye..sorry sebab senget-senget nak cepat dan sorry jugak tak reti buat tutor..kalau nampak azzah lukis cantik-cantik tu maknanya tengah rajin dan tengah free sambil minum coffee..T_T


Secara jujurnya azzah paling suka buat mata macam ni je:


Senang dan tak ambik masa yang banyak.

Kbai.




Cara lukis doodle kasut

Assalamualaikum...


Ada sorang blogger mintak azzah ajar cara lukis KASUT..ermmmmmm...cam mana ye nak ajar?.Bagi azzah lukis kasut ni senang je,tak payah nak berdetail sangat..asal nampak cam lojik kira jadi la tu..

Sebab azzah tak reti nak buat tutor ni makanya tengok je la benda kat bawah ni:



doodle,kasut,comel

Tu semua stail kasut yang selalu azzah lukis..nak tiru,tiru la..



Cara lukis pakai curve je pon..try and error.


Lukis dengan curve,edit kalau salah,warnakan dan kalau nak dia bershinning letak warna putih kat hujung kasut..Selalu warna kasut azzah letak warna pink/merah/atau hitam..

Senang je kan?..just imagine benda tu dalam kepala.Sama la jugak dengan fashion doodle,ada yang tanya macam mana nak lukis jaket,jaket jeans,skirt tingkat-tingkat bagai..whoah ni soalan memang susah azzah nak jawap..sekali lagi semuanya azzah imagine dalam kepala..jadi tak tau nak ajar.

Yang penting kena usaha jugak la,cari masa dan rajin.

Kbai..nanti entry doodle mata chibi pulak sebab ada yang mintak ajar..azzah bukan nak ajar tapi nak tunjuk cara azzah lukis mata chibi,okeh?














Join GA dan dapat doodle chibi pertama

Assalamualaikum....


doodle,chibi,comel,ga



Assalamualaikum...


Ni entry promot satu GA yang mana azzah adalah salah sorang sponsornya.Seperti biasa azzah cuma sponsor doodle je,tak de lah gah sangat kan.

Klik banner untuk ke blog penganjur..hadiahnya banyak,siap dapat baju dan cokelat.



Hadiah-hadiah Holiday Giveaway by Rochelle
Doodle X 1 , Topup RM10 X 2 , Baju X 2 , Review blog X 3 , Kerongsang X 1 , Voucher RM10 X 3 ,Topup RM10 X 2, Cokelat Ridoma X 1 ,  Bloglist X 30 , Review blog X 3 .


Kan?Tarikh tutup pun lambat lagi..ada masa lagi nak join.Azzah nak join memang tak dapat la.Doodle kat atas tu adalah bayang-bayang doodle untuk pemenang bertuah yang akan dapat hadiah doodle dari azzah..konon-konon doodle yang berdetail la kan dengan mata chibi bagai..


So join dan support ROCHELLE dengan HOLIDAY GIVEAWAY nyewwwww..

Kbai.



Bantal leher

Assalamualaikum..



Bantal leher...ternampak  anak jiran selamba dek je ambik kucing dan letak kat leher.Sedap pulak kucing dia tido kat leher.

Balik try dengan Oyen,tak sampai 5 saat mengelupur..

Kbai.



Cik Lyeen's Giveaway

banner,GA,Giveaway


klik SINI atau klik banner beliau yang sangat comeeeeellllll itu..

Assalamualaikum...


Nak join sebab hadiah-hadiah dia amat le sesuai dengan jiwa.Azzah nak tag


NIEYXZHA

dan azzah tag semua yang membaca.Rugi tau tak join sebab hadiah dia sangat menarik.Ni ha bayang-bayang hadiah,




HADIAH-HADIAH
Tudung Bawal Balqis/Roses
Syria Balqis/Roses
Shawl Half Moon Sakura
Shwal Half Moon Rose
 Shawl Tiara
Shawl Sophie
Tudung Chiffon
Tudung Bawal Pelangi
Tudung Bawal Checkers
Tudung Bawal Beads
Tudung Bawal Printed
Syria Chiffon 
Pashmina
Inner


Waaaaaaaaaaaa,rasa nak nangis tengok hadiah dia..huk..huk..huk...


Kbai..






Teman sepermainan

Assalamualaikum...



cute,doodle,comel

alolo tomey tomey...


Kat bawah ni lagi tomey:

v
v
v
v
v
v
v
v














Masyallah comel-comel..anak kucing dan anak itik siapa la ni.


tapi adakah persahabatan tu akan berterusan mengikut jenis kucing?







#Oyen



mungkin tidak!


Kbai.




















Jenis-jenis peti sejuk

Assalamualaikum....


Tak kira samaada kita


peti sejuk,cute,comel,doodle,kelakar,lawak
cantik


 atau




biasa-biasa jer...

ataupun 


tinggi

atau

rendah


atau



banyak benda kat muka,




sebab apa yang paling penting ialah



ISI DI DALAM.

betul tak?^_^

Kbai.





















Review doodle sendiri

Assalamualaikum...


Kalau yang Like page azzah akan nampak azzah selalu upload doodle-doodle yang tengah azzah lukis,konon-kononnya dalam pembikinan la kan,contohnya:


doodle,comel,tempahan doodle,cute,customer

Ni sebenarnya untuk header blogshop NI..nak tengok lebih jelas,boleh la singgah.Ada banyak baju kanak-kanak yang comel okeh,baju preggy pun ada dan paling best ada produk kecantikan especially product VCO untuk gadis dan mak-mak gadis jelita seperti korang..

Sebenarnya tuan blogshop NI banyak tempah doodle dengan azzah,jadi sangat senang berurusan dengan customer macam ni..tak cerewet,tak suka-suka nak mintak ubah design or reject design.memang terbaik la.Cuma azzah la kot ubah design,contohnya tab menu yang ni:



Mula-mula nak design tab menu dia macam ni tapi last minit azzah cancell,rasa tak kena dan azzah buat design lain.Makanya tab menu tu jadi macam ni:



Nak tengok lebih-lebih korang boleh singgah SINI lagi..tuan blog dah pasang.Tab menu yang bawah header tu pun azzah buat.Simple je pon.


Doodle lain yang tuan blogshop tempah:

Bunting besday

Pengantin

About me

Sticker


Syukur Alhamdulillah dia berpuas hati dengan semua design azzah buat.Jadi apa lagi uolsss,jom LIKE page LittleGeniusCloset ni.ramai-ramai.Tak rugi sebab dia selalu upload baju-baju yang latest.


dan kalau teringin nak tempah doodle-doodle macam ni boleh pm azzah kat Fanpage..:D


Kbai.













Anti stress

Assalamualaikum...


doodle,chibi,cute,comel
#ni nama dia lukisan masa stress


Stress?

Nah tengok kat bawah ni ada ubat untuk hilangkan stress.

















Bubble wrap!

Ada tak orang yang tak suka benda ni?.Dulu kecik-kecik selalu berebut dengan adik beradik nak picit benda ni kalau jumpa.Bila dah dapat,duduk satu tempat dan picit satu-satu..sedap beno dengar bunyi dia.
Bila dah kawen berebut pulak dengan suami tapi dia suka buat dengki.dapat je dia terus pulas benda tu macam bilas kain..hilang la bunyi.

Yang kat atas ni pulak salah satu strategi pemasaran jugak kan?.Orang lalu lalang bole main benda tu tak kira la tua ke muda..siap ada masa lagi..yang 10 minit tu best..

Idea ni bole cuba ni..:D

Kbai.








Art trade untuk Bieha,Kira,Aina dan Dayang

Assalamualaikum..


Lama gak art trade terperap,mula-mula ingat 2 orang je rupanya 4 orang yang tengah tunggu balasan art trade.Jadi entry ni entry art trade dengan 4 bloggers.


Yang pertama dengan BIEHA



Blog dia pun ada banyak doodle,semua comel-comel.Bila masuk blog dia,waaaaah,comelnya doodle.

Dari azzah,

click kalau nak size sebenar





yang kedua:KIRA





Dari azzah:






yang ketiga:AINA





Dari azzah:










dan yang keempat:DAYANG



Dari azzah:




Sorry sangat kalau simple sangat dan tak menepati citarasa korang.Ni pun buat cepat-cepat sebab nak siapkan tempahan yang ada ni..Hadiah doodle hari tu pun lagi 4 orang belom siap..banyakknya kerja,bila nak siap ni?.



Kalau rajin azzah pi hantar link kat blog korang berempat,kalau rajin gak azzah pi upload empat-empat doodle ni kat fanpage,siap la noti kat fesbuk korang..:D

Kbai.









Salam Maal Hijrah 1434

Assalamualaikum...



maal hijrah 1434,doodle,kartun muslimah,comel

Salam Maal Hijrah dari azzah untuk semua..moga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya.Ameen.



Lukisan mata yang paling serius

Assalamualaikum...

mata comel,cute,kartun comel,doodle




Ni first time lukis mata serius macam ni,ambik masa dua hari nak siap 4 pasang mata ni..nampak tak kesungguhan kat situ?.Saja nak try sesuatu yang lain dari kebiasaan.Selalukan lukis mata bulat titik besar je,kali ni lukis mata ala chibi/anime la sangat ni plak namanya...ok tak,ok tak itewwww buat???(menyampah!)


Mula-mula tu bukak deviant art ingat nak cari tutorial dan ikut seketol-ketol macam diaorang buat..alih-alih tutorial tu dirombak dengan bersungguh-sungguh oleh azzah..tekan-tekan,picit-picit makanya jadi cenggitu..ok tak,ok tak itewww buat????(sekali lagi menyampah!)


Kbai.











Puji memuji

Assalamualaikum...


puji.doodle,cute,malu,azzahsaid
*"dia nampak ke cekak rambut aku??"


Pernah tak ada orang puji dan korang pun ucap terimakasih walaupun pujian tu bukan untuk korang?

Malu!

Kisah cinta dalam 22 gambar

 Assalamualaikum...



cinta,kisah cinta,gambar,cute,kucing





















Best thing i've seen today in tumblr..


erk!

Kbai.




 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.