Tutorial print screen guna Photoscape

Assalamualaikum...
Download dulu PHOTOSCAPE kat sini.Lepas tu bukak dan klik Screen Capture.
Akan keluar pop up mintak kita pilih size yang kita nak untuk di print screen.Sama ada kita nak full screen,window atau region.
FULL SCREEN

WINDOW

REGION
Klik Save dan simpan kat desktop..Selamat mencuba

6 ulasan:

  1. slama ni guna paint..

    pasni nk try la.. =)

    thnx sharing ea sis!

    BalasPadam
  2. awe mmg pakai photoscape ni kak..heheh...tu pun kawan blog yang ajar juga

    BalasPadam
  3. mekasih...kalau nak print untuk komen ajer pun boleh la yer...

    BalasPadam
  4. tq. dah lama akak cari ni..

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.