Kotak warna di SAI

Assalamualaikum...

Tutorial ni di request kat FB,cara macammana nak letak warna kat kotak dalam SAI.




Ambik warna yang kita nak,letak dalam salah satu kotak dan right click.Akan keluar pop up Close dan SET.Click SET.



Otomatik dia dah terletak kat situ.Jadi nanti senang la kita nak guna tanpa perlu cari warna lain kan?Kalau nak padam/ubah,right click dan REMOVE.

Siap!

p/s:sorry azzah sangat bizi,tak sempat nak blogwalking

p/s lagi:doodle kat atas commissionn watermark/logo,bear tu macam Yus Jambu jer..ha..ha..:D





10 ulasan:

  1. xpernah guna sai..tengok macam adobe photoshop kan?

    BalasPadam
  2. Ohh baru tahu . terima kasih kak azzah :)

    BalasPadam
  3. pink doodle comel..alamak,fiza xpernah nak cuba SAI ni..setia pada photoshop..heee

    BalasPadam
  4. tu la.. dulu x tau.. sekang da tau. ehehe

    BalasPadam
  5. bestnyaaa pandai buat doodle sendiri ni .. hihi ..

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.