Tutorial buang word verification

Assalamualaikum..
Masih ada lagi yang suka komen box dia terpampang ayat belit-belit macam ni:
Kadang-kadang kita sebenarnya tak perasan pun benda ni terutama bagi orang yang baru dalam dunia blog macam saya nih.Tahu tick je yang mana berkenan.Last-last tak ada orang komen kat entry.Bila masuk segmen review bloggers lama,barulah tahu salah-silapnya blog kesayangan.Cara nak nyahbuangkan terus benda tu,yang dipanggil word verification ialah seperti di bawah.Sesape yang dah tahu,sila pejam mata..
Pergi Dashboard.Klik kat Setting.
Akan keluar macam ni:Klik bahagian Comment..Kalau tak nampak sila klik untuk pembesaran
Didalam page ini,scroll ke bawah sampai jumpa bahagian ini:
Show word verification for comments?Tick NO.Bila dah tick tu Save ler.jangan  lupa save,nanti keluar jugak ayat Pengesahan Perkataan atau dalam englishnya,word verification tu
Okay..bye..

10 ulasan:

  1. As Salam,

    wyna paling benci klau ada word tu..tetiba bleh hilang mood nk komen entri org tu..haha~

    BalasPadam
  2. wyna:betul..padahal entrynya menarik,sekali nak komen..X je la jawabnya

    BalasPadam
  3. yeay..thz 4 tutorial..dah buat...dah follow blog ni pon..:-)

    BalasPadam
  4. terima kasih.. saya pun bru je buat... hehehe coz selamat ni tak tahu, coz saya jugak baru belajar... terima kasih dear

    BalasPadam
  5. uncle: comel kan?(saya perasan)

    BalasPadam
  6. ashafanie n semut: sama-sama:)

    BalasPadam
  7. patutla takde orang nk komen kat blog saya.. thanks buat tutorial nie ya :)

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.