Tutorial letak link kat profile

Assalamualaikum..
Tutorial lagi..kali ni tutorial mudah tapi amat penting kalau kita nak blog yang kita follow menyinggah blog kita balik.Ini pun masih ramai yang tak tau atau tak perasan.
Contoh blog yang tak tinggal link:
Saya tak taulah dah follow Miss Lily ni ke belum sebab bila nak follow,klik kat gambar profile jadi macam tu.Mana link blog dia?Kat celah mana cheq nak singgah blog dia balik?
Bagi yang tak tahu atau tak yakin link kita ada kat gambar profile,boleh ikut tutorial mudah ni.
Mula-mula pergi Dashboard.Klik bahagian Setting.
Klik untuk pembesaran.Bila dah klik Setting.Dalam bahagian ni cari Add to your listing.Ada 2 pilihan:Yes atau No.Tick YES sahaja.
Dibahagian yang sama,tekan Edit displayed blogs.
Akan keluar macam ni:
Tick hanya kotak adress blog kita.Macam saya ada 2 blog.Satu main blog dan satu lagi test blog.Lepas tu Save Setting.Done.Dia akan jadi macam ni bila kita sendiri klik gambar profile kita kat blog yang baru kita follow:
Ada link bukan.Jadi senanglah orang nak singgah kita balik..
Senang tak?Dengan cara ni setiap blog yang kita follow,tuan blog tersebut akan tahu link kita..Cara susah pun ada...itu lain entry..

4 ulasan:

  1. terima kasih atas tips ni!

    BalasPadam
  2. hanis: sama-sama..tips mudah yang kadangkala kita tak tahu pun

    BalasPadam
  3. nice info..

    thnk k.azzah

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.