Tutorial centerkan header

Assalamualaikum..
Baru-baru ni kan saya tukar header.Dah siap save semua,letaklah kat dalam blog.Tetiba headernya terkeluar dari kotak background.Macam ni:
Sila tengok kat anak panah.Kan mencemarkan keseluruhan blog.Sesetengah blog pun ada jadi macam ni.Nakdibuang header atau nak buat lain,memang taklah..sayang.Anda boleh ikut cara saya kalau nak selesaikan masalah tu dengan senang.Ada juga tutorial yang perlu edit code html.Rumit dan susah nak faham.Boleh bertambah rabun kalau lama-lama bercinta dengan code html.Meh ikut cara saya:
Pergi ke dashboard,design,page element dan klik templat designer.Akan keluar macam ni:
Klik Adjust Widths seperti kat anak panah.Seret Entire Blog ke max.Ikut size sesuai dengan bacground kita.Kalau tak puas hati boleh preview dekat background.
Bila dah sizenya bertepatan dan sama,bolehlah Apply to blog.
Taraa...tengok anak panah dan bandingkan dengan gambar first tadi.Tak perlu edit code html bagai..
Bye..

5 ulasan:

  1. tapi kan kak...awe tak boleh nak edit kat bahagian tu tau...yang blh hanya tulisan dan boarder jerk

    BalasPadam
  2. @Nur Hawa Mohd Zin:mungkin size header tak sama kot.yang ni akak sendiri cuba-cuba.

    BalasPadam
  3. i got a problem here D: saya dah buat new header guna photoscap n gimp, then bile time nak upload header, ada masalah dengan page element. that header part tak de dekat atas tu..huhu. guane ni T_____________T boleh tolong?

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.