Camera tersembunyi

Assalamualaikum...


Ni azzah ada benda menarik nak kongsi dengan korang.Memang menarik la bagi peminat tucen..


Cooper, the Cat PhotographerCooper, a normal house cat from Seattle, has recently become one of the world’s most talked-about photographers after his owners tied a timer-controlled camera around his neck, which takes snaps of his day-to-day adventures.
His brilliant career began last year, when his owners, Michael and Deirdre Cross decided to attach the tiny camera in order to answer the question that plagues all cat owners – “where does my cat go all day?” It started out as a fun geography experiment, but when Cooper came home the first day, and they saw the amazing photos they were completely blown away. Michael and Deirdre realized it wasn’t about where their furry pet went all day, but about how beautiful and lush their neighborhood looked from a feline’s perspective.
The mini camera around Cooper’s neck takes photos every two minutes, revealing everything that he sees. Whether it catches other cats, one of his many hiding places, his owners, or the big blue sky, the camera revealed some pretty amazing shots and practically made Cooper a star. It also helped his owners understand more about their pet, for example, they noticed Cooper spent a lot of time looking at the back door, and realized a lot of his time was spent looking for a way to get inside. So they got a cat flap and noticed he was much happier.


Baca lagi kat SINI.

Ni la tucennya..




Comelnya,macam muka Naneng kat umah.Tengok camera kat leher dia..ntah dia tau tak tu camera..hi..hi..


Benda yang dia tengok setiap hari:





Celah pasu bunga mengadap pintu rumah..mesti dia tengah tunggu tuan dia panggil makan..






Tengah usha gegirl yang super hot.Dapat gak ambik gambar gegirl hot ni,boleh letak kat pesbuk..Ni bawah kete kan?Tucen memang suka ambik angin bawah kete.


Tengok,tucen lagi hebat ambik gambar kan?


Kenapa pulak azzah minat nak share cerita ni?.Sebenarnya cerita ni buat azzah teringat masa sekolah rendah dulu.Sebab kucen-kucen jantan kat umah selalu je jalan jauh-jauh dan tak balik-balik,kita ni dah la risau dia tak makan ke,sesat ke..
Masa tu mula la terfikir,alangkah syoknya kalau azzah dapat pasang camera kat dalam mata kucen tu,diulang,PASANG CAMERA KAT DALAM MATA KUCEN,tinggi tul imaginasi masa tu.

Konon-konon kat umah,azzah boleh pantau la dia pergi mana melalui tv..jadi senang nak  pergi cari dia kan?.


Tak mustahil boleh buat macam tu kan zaman sekarang?.Eh,terpanjang pulak cerita.

Akhir kata,siapa nak bagi azzah modal beli camera tersembunyi yang boleh dipasang kat dalam mata kucing?.heh..heh..































21 ulasan:

  1. mak aiii..makin canggih dunia ni..pasang kt glider sy lak..keje asyik nk kuar je koko tu..dia igt dia mcm kucing ke nk kuar..jgn harap nk bagi..kalau bagi pon kena pantau

    BalasPadam
  2. besor betul kameranya..kat artikel tu macam tulis "mini"

    BalasPadam
  3. bsrnya kamera tu.. haha xberat ker.. jgn jadi mcm cite hantu korea tu dah.. die letak kt kucing gak.. last2 nmpak hantu.. huhuhu

    BalasPadam
  4. mmg canggih tul kucin tu... n cute ar kucin tu.. doodle miyau tu pon sama.. ^_^

    BalasPadam
  5. kalo kamera kecik msti xpenat die bawak kan.. tp kalo mcmne boleh bt diari kucen

    BalasPadam
  6. Boleh jugak kalau letak kamera kat leher kucing :D hehehe~

    BalasPadam
  7. nk wat mcm tu la kat kucing tikah. hehehe

    BalasPadam
  8. ahhh comeinye kucen yg boleh snap gambaq...;g2 kalau de akaun instagram ye huhu

    BalasPadam
  9. mana2 isteri yg ada masalah cemburu tu boleh la letak kamera tu kt leher suami masing2 haha

    BalasPadam
  10. lepas ni pasang dslr plak kat tucen tu... ngehehehe

    BalasPadam
  11. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    BalasPadam
  12. dapat pasang kat kuceng saya, syok ni..huhu

    BalasPadam
  13. kalau dah namanya kucing..pasti comel!

    BalasPadam
  14. comelnya.. hehe kucing lg pandai snap gambar dari sy. haha err agak2 la kan mahal x camera tu? sbb nak gantung kat sekor2 kucing ada kt rumah ni.

    BalasPadam
  15. kucing pun ada camera sendiri, kelas gitu he3..

    BalasPadam
  16. kucen pun dah pandai jadi photographer rupanya..dasat2.

    BalasPadam
  17. mak aii.nak kena psg juga kan kucing dkt ruma ne...kdg2 jalan xbalik2,dah balik,perut berisi semacam je.hehehe

    BalasPadam
  18. haha. mne yg bela pet tu boleh la wt cmni nnti :D

    BalasPadam
  19. Salam kenal. Kitapun suk tucen, dulu 2 kita ada kucing obes, arwah tobby ...

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.