Tutorial reblog di tumblr

Assalamualaikum...


Tutorial ni atas permintaan Afifah yang baru buat tumblr tapi tak jelas cara -cara nak godek tumblr tu..semalam azzah ada edit tumblr dia,so hari ni dia mintak ajar macam mana nak post gambar.Dalam ertikata lain REBLOG.


Senang je..pastikan kita dah follow tumblr orang lain dulu,baru dashboard kita akan penuh dengan gambar dan quote yang kita suka.

Mana nak cari tumblr menarik?.Korang bole cari kat tempat yang azzah bolatkan kat bawah ni.




Kadang-kadang tumblr sendiri akan suggest kita follow tumblr-tumblr..rajin-rajin la click link tu.


Dah follow,automatik dashboard kita akan ada post dia.Nak reblog pulak,


Click REBLOG


Click reblog post.




Kalau nak senang(azzah selalu buat sebab malas nak click-click banyak kali,azzah cuma tekan serentak "Alt"dan lambang reblog tu:

Otomatik lambang reblog tu akan terpadam,maknanya dah reblog.

Settle hal reblog.Sekarang cam mana kita nak post gambar/doodle/ayat-ayat cinta.


Kat situ bole pilih.Boleh faham kan?Senang je..


Selamat mencoba..





















6 ulasan:

  1. ooo macam blog jugak sikit2 yer..

    BalasPadam
  2. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    BalasPadam
  3. senang je kan....arwah kwn baik ada tumblr ne....

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.