Tutorial pasang LinkWithin

Assalamualaikum.......
Malam ni nak buat tutorial yang di request oleh NINIE.Dia tanya macam mana nak buat LinkWithin macam saya punya.Contoh:





Saya dah pasang benda ni dah lama,dari awal berbelog.Sini juga penyumbang traffic.So mari kita belajar cara nak pasang.Senang je just click kat ayat LinkWithin kat bawah kotak di blog sesiapa yang pasang.(seperti yang di tunjuk anak panah tu).





Lepas tu kita akan dibawa ke web site dan isi form dulu.








Dah isi.click Get Widget.Dah tu akan keluar macam ni:




Click Install Widget







Isi blog yang kita nak diletak dan click Add Widget.Automatik kita akan dibawa ke bahagian Page Element blog kita.Kat situ kita boleh ubah letak kat bawah sekali.Contoh saya punya:








Dah tu Save.Ce tengok hasilnya.Done.
Selamat mencuba.








2 ulasan:

  1. Wah!!! Thank you! nanti kiter try wat ek! =)

    BalasPadam
  2. ninie:sama-sama.apa-apa tanya yer

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.