Tutorial buat sticky post

Assalamualaikum...
Dah lama tak buat tutorial kan?.Jadi kali ni tutorial kembali tapi yang biasa-biasa dan simple,untuk newbie macam saya.
Kali ni nak ajar cara buat sticky post.
Apa tu sticky post?.dalam bahasa Malaysianya post melekat.Macam segmen BLOGLIST yang saya buat..Entrynya kat atas sekali sampai bila yang kita nak.Ini selalu orang buat bila buat contest dan segmen.
Cara nak buatnya senang jer.
Tulis entry seperti biasa kat New Post.Lepas tu Publish Post.Then edit sekali lagi.Klik Post Options dan tukar tarikh yang kita nak sampai bila entry tu di atas.


Tapi hati-hati set tarikh tau.Dah tu Publish Post sekali lagi.
Done.

4 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.