Tutorial scroll bar(chrome)

Assalamualaikum...
Sroll bar ni hanya boleh nampak dengan chrome je.Contoh:

click untuk tumbesaran



Nampak cam moden kan?.Meh saya ajar.
Seperti biasa pergi Dashboard-Design-edit HTML-tick Expand Widget Templat.Dengan CTRL+F cari code ni:


a:hover {
Dah jumpa.copy code saya bagi ni dan pastekan kat ATAS code kita cari tadi:

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #C8BBBE;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #FDEEF4;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
Yang code merah tu boleh tukar ikut kesesuaian belog.kalau ikut code ni,kira sama lah macam saya.
Dah siap,Preview dan Save.
Done.
Ingat..scroll bar ni hanya bole nampak kalau view dengan chrome sahaja.
Selamat mencuba.
Kredit :SINI

6 ulasan:

  1. Nak tnya Cik Azzah Berlemak, mcm mana nk wat link mcm blogger slalu wat at the end of his/her entry? Contoh, mcm Azzah link tulis "Anda mugkin meminati"..pastu ada related entries. Mohon tutorial Azzah comel yekk!

    BalasPadam
  2. lol~ pakai chrome ajelah boleh nmpak eh..

    BalasPadam
  3. hehe..da malas nak ikut tutor..syik tak jadik hehehe..rajin la awak cantikkan belog

    BalasPadam
  4. hehe.. comel ^^

    http://bulatmata.blogspot.com/
    BulatMata

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.