Semua tentang tumblr-part 2(tumblr theme dan background)

Assalamualaikum...


Ok kita sambung pasal tumblr..seperti yang dijanjikan azzah akan bagi link-link theme yang cantik.Semua ni dari luar negara..

1-http://lostcandles.tumblr.com/
2-http://myvintage-life.tumblr.com/
3-http://yourblogsources.tumblr.com/
4-http://nikkithemes.tumblr.com/
5-http://tutorialworld.tumblr.com/tutorials
6-http://mynameisflick.tumblr.com/
7-http://elegantlyflawless-themes.tumblr.com/
8-http://manatopia.org/
9-http://yl-themes.com/
10-http://zuvia.tumblr.com/
11-http://glamorous-dreamsthemes.tumblr.com/
12-http://heartgrenadethemes.tumblr.com/
13-http://www.tumblr.com/themes/by/catalleya
14-http://vanilla-chai.tumblr.com/
15-http://selrauhl.tumblr.com/
16-http://sansei-u.tumblr.com/
17-http://vwthemes.tumblr.com/
18-http://janelleski.tumblr.com/themes/
19-http://itsniall.tumblr.com/tagged/tema
20-http://-themesforyou.tumblr.com/
21-http://themes.themaxdavis.com/themes/



Ada lagi nanti azzah update.Macam mana azzah jumpa ni semua?.
Selalunya kalau singgah mana-mana tumblr,benda selalu orang tengok mesti la theme dia yang cantik kan?.Bila dah cantik mesti la cari credit dia.Setengah theme akan ada macam ni:



Jadi senang nak dapat theme yang sama..lepas tu pandai-pandai la adjust.Dalam link-link yang azzah bagi tu pun ada tutorial tumblr.boleh godek(bukan uncle gedek)sendiri ye..

Nak letak code blogskin pun boleh kat tumblr..korang boleh cuba tutorial INI tapi azzah belum cuba lagi.. Kalau menjadi memang cantik la..dah menjadi jangan pulak korang buang kredit.

Masa mula-mula guna tumblr,azah ambik theme dari cherrybam je sebab senang nak letak flag counter,shoutbox etc..bila dah lama sikit baru berani pakai theme macam sekarang..kalau korang nak letak macam-macam dalam tumblr.korang dinasihatkan bersabar!






Untuk FARAH ALIAS yang minta background cute-cute,pun ada dalam tutorial diaorang.Selalunya azzah cari kat tumblr je..Sekarang baru azzah tau dari mana blogger-blogger tutorial yang bagi freebies dapat background yang sama..rupenya diaorang cari kat tumblr..patut la semua sama..ye dak?

Boleh cari background kat SINI..SINI


bersambung lagi....tentang apa pulak?..tungguuuuuuuu....


8 ulasan:

  1. uncle je yg masih pakai basic theme dari blogger... (malu)

    BalasPadam
  2. @-gedek!
    ala..pakai yang basic pun stylo apa..

    BalasPadam
  3. cik tikah nk tgok gmbr baby. hihi..

    BalasPadam
  4. mcm mna nak tukar yer? sy tak pndai lah.

    BalasPadam
  5. thanks aza sudi kiranya coment my blog marinimohamad33@blogspot.com

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.