Tips belog..komen-komen

Assalamualaikum...




Komen blog orang memang best kan..macam cari salah orang..best SANGAT!.

Tapi betul ke cara kita komen?Tak sakit ke hati orang yang kita komen tu dengar?.Walaupun cuma blog je tapi penat orang tu hias blog dia sampai berhari-hari,tetiba je kita masuk tak bagi salam,terus komeng kaw-kaw punya..mau terus dia unpollow,block atau report korang.

Setengah bloggers terus blah cam tu je kalau blog baru dia singgah tu tak masuk dengan jiwa dia..jadi si tuan belog tak tau salah sendiri.


Apa kata kita yang senior-senior ni komen sikit..tegur apa yang tak kena dengan blog dia..sesak sangat ke(sebab kiri kanan ada iklan,klik kalau ada makanan,berbaloi jugak kan?),ada salji memutih untuk sejukkan mata ke,lagu rock bingit ke..komen je apa-apa tapi jangan sampai buat orang kecik hati..





ni cara azzah


Kita kan orang Malaysia..lengkap budi bahasa turun temurun.


Sekian.











8 ulasan:

  1. kalau niza takkan komen apa2 pasal blog org kecuali bila diminta komen..:)

    BalasPadam
  2. Amalkan budi bahasa,itu menunjukkan kita saling hormat-menghormati.Peace :D

    BalasPadam
  3. kan lebih bagus macam tu..nak marah pon xjadi marah.. lembut je bahasanya..

    BalasPadam
  4. biasanya yg komen teruk2 tu guna nama anon...

    BalasPadam
  5. btol 2.. ada cara nak tegur... semua org ada perasaan..

    BalasPadam
  6. ~setuju2..tak salah tegur tapi kena ada caranya :)

    BalasPadam
  7. sangat setuju! komen cara berhemah :)

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.