Tutorial background entry

Assalamualaikum...
Hari ni nak buat tutorial.Ini pun atas permintaan kawan,PINKAHOLICX.Sori lambat buat entry yer sebab bz sikit..
Dia tanya macam mana nak buat background entry warna putih macam saya.senang jer..Rajin tul dia renovate belog yek..


Pergi Dashboard-Design-Page Element-Templat Designer.
Klik Advance-Background.Di bahagian Background ni,pilih Main Background.Ada banyak kaler kat situ,transparent pun ada..kalau nak putih pilih putih yer..

Dah pilih,klik Apply to Blog..Done.


9 ulasan:

  1. sejak first time berbelog, uncle tak pernah tukar kaler background lagi....

    hitam je.....

    BalasPadam
  2. @gedek!hitam dah jadi trademark uncle dah

    BalasPadam
  3. terlalu byk ilmu dlm dunia blogging ni...kena rajin mencari dan mggeledah.. =)

    BalasPadam
  4. @Munnabetul munna,yang tak pandai pun jadi pandai..

    BalasPadam
  5. waahhh...azzah !!!
    fanatik doodles haa..
    terkezut tadi bile masuk belog ni...ingtkan salah masuk belog..heee..
    btw, sgt nice header....creatif jugak azzah!! buatkan tuk soly 1 boleh?? heheheeee

    BalasPadam
  6. @SoLy SoLicioussaja suka-suka..boleh,nanti azzah buat entry

    BalasPadam
  7. dari tutorial azzah, dang banyak ubah blog dang.. :)
    thanks 4 da information..

    peace

    BalasPadam
  8. @Dang Intan Dukasama-sama juga dang..kalau ada apa nak tahu,datang sini yek..:)

    BalasPadam
  9. hehe..ske tutorial akak...nti wat lg byk2 tutorial..hehe

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.