Tutorial buat kotak blockquote

Assalamualaikum...
Mahu blockquote kat entry macam ni?.Meh sini belajar.
Dashboard-Design-Edit HTML-tick Expand Widget Templat.Dengan CTRL+F cari code ini:
 ]]></b:skin>
 Bila dah jumpa,copy code yang saya bagi ni:
.post blockquote { background-image:url(URL IMAGE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
Pastekan kat atas code ]]></b:skin> .URL IMAGE tu isi dengan url background yang kita nak.Background ,boleh cari kat SINI.Upload dulu kat photobucket dan ambik direct link sahaja.Yang #FF0080 tu,code warna untuk border.Boleh tukar ikut kesesuaian blockqoute kita.Codenya bole cari kat SINI.Dah siap,Save.
Sekarang masanya kita letak kat entry.Caranya,buat entry seperti biasa.



Highlight kan text yang kita nak masukkan dalam kotak blockquote.Lepas Highlight,klik simbol Quote tu.Klik bila kita nak jer.Preview dan Publish macam biasa.done.Selamat mencuba.

4 ulasan:

  1. kotak blockquote yang mana ek? *blur*

    BalasPadam
  2. oo macam tu banyak patern ke ...?

    BalasPadam
  3. @NOOR FATINyang dalam kotak code tu.warna pink..

    BalasPadam
  4. @Bigdaddyzmacam-macam patern ada.kita bole buat ikut kita suka

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.