Tutorial sroll box untuk bloglist

Assalamualaikum..
Kalau sebelum ni sroll box untuk blog archive,kali ni scroll box untuk bloglist pulak.Seperti biasa contoh orang yang dah pandai buat:
Dan seperti biasa jugak,bukak Dashboard-Design-Edit HTML-tick Expand Widget Templat.Tapi pastikan back up dulu template,takut terjadi perkara tak diingini berlaku.
Dengan CTRL+F,cari nama bloglist kita,contoh kalau bloglist tu kita letak,Blogger otai,Blogger cun ke.Taip  kat kotak find tu...tapi ada jugak yang tak dapat cari,macam saya.Sebelum ni kat bloglist tu saya letak Inspirasi.Bila dah taip kat find,tak jumpa..Puas jugak lah saya pujuk code-code yang banyak tu supaya tonjolkan Inspirasi saya tu..tapi still dia tak layan.Tak putus asa,saya cuba taip Bloglist..baru dapat cari..Kesimpulannya kat sini,try and error ok.
Bila dah jumpa nama bloglist kita,cari code ini,kat bawah nama bloglist kita.
<div class=’widget-content’>
Delete code yang kat atas tadi dan letak code kat bawah ni:

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:220px; height:300px;'>
Pastikan tutup code dengan betul,contoh:< dan >.Tukar width dan height tu dengan ketinggian yang kita nak.Preview dan Save.Selamat mencuba.

10 ulasan:

  1. baek cikgu azzah (^_^)

    hikhik

    BalasPadam
  2. ad tuto kat sni upenya..heheh

    BalasPadam
  3. @Haslinda Ariffin:salah letak code kot..kat mana yang tak jadi tu?

    BalasPadam
  4. sy follow cmne intruction yg diberi..tp xjadi gak,,
    blog archive jd..

    BalasPadam
  5. yeay.! dah berjaya buat.. thanks. :D

    BalasPadam
  6. mekaceh azzah..suke sgt2 toturial awk..simple n sempoi..menjadik la.pah nh sy nk praktik la dri awk..thanks dear

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.