Tutorial cantikkan comment box

Assalamualaikum...

saya memang suka pink

Disebabkan CIK SUHA dah istiharkan saya sebagai salah seorang BLOGGER KAKI CAGU PEMBERI TUTORIAL,saya akan teruskan usaha memenuhkan blog saya dengan entry tutorial lengkap..hu..hu..boring njer..
Tutorial kali ni bagi sapa yang nak kotak komennya macam saya.Contoh kat atas,sila naikkan mata anda ke atas.
Bukak Dashboard-Design-Edit HTML-tick Expand Widget Template.Sebelum edit apa-apa,backup dulu templats.Kalau tak,nangis la kat next entry sebab blog hancur.Dengan guna CTRL+F cari code di bawah:
 ]]></b:skin>
Pastu,copy code kat bawah ni dan paste kan kat atas code tadi tu.Ingat!
#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}
Kalau nak letak warna lain,tukar code,contoh: #ff6699 tu dengan code warna lain.Pandai-pandailah adjust yer.Code warna boleh cari kat SINI dengan mata berpinar.Dah siap segala code,boleh Preview dulu dan Save penuh kegembiraan bila dah puas hati.
Chaiyok!

21 ulasan:

  1. Yuhuuuu Emma datang gegar sini :D

    BalasPadam
  2. rajin wat tuto...sng nanti nk taw pape leh rujuk cni...:)

    BalasPadam
  3. @cik aisha:nak share dengan kawan-kawan dan untuk rujukan sendiri nanti..:)

    BalasPadam
  4. best entry.sbb tu sy follow ur blog :). izin share ye

    BalasPadam
  5. CM ade terbace entry cik suha yang tuh ..
    mase tu jugaklah pestime masok blog akak .. mmg x rugi oo .. ^^

    BalasPadam
  6. @CikMiMiey:thanx mimiey..salam kenal.rajin-rajin masuk sini yek

    BalasPadam
  7. dah lama nak buat boz comment camni.dah cuba nape x jadi ek?xde pape pun?...

    BalasPadam
  8. @Faisyah:mungkin ada tertinggal code.kalau tertinggal satu pun tak jadi.cuba lagi.

    BalasPadam
  9. @Azzahyeayyy lepas marah coding terus jadi hahahahha... azzah tau x kenapa bila kita reply to comment, comment kita tu tak letak kat bwh komen org yg kita reply tu ek?

    BalasPadam
  10. @Faisyah:azzah pun tak tau.tu la jadi sama macam saya punya kan?ok tak per.nanti azzah cari jalan yek

    BalasPadam
  11. @Azzah tq tq.. saya pun menggila cari mana silapnya reply to comment tu. haishhh... tq again ya

    BalasPadam
  12. azzah mcm mane nk wt box comment mcm azah neh,,

    ade pic pengkumen kat sebelah n ayt dia berkata,,

    sbb komen box sy tuh x mcm neh pown,,hehe

    hope dpt bantu ea,,

    BalasPadam
  13. alamak, trcopy bulat2 la.. hehe.. mekasih.. =)

    BalasPadam
  14. azzah...macam mana nak backup template

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.