Tutorial text comel untuk status

Assalamualaikum........
Ada jugak yang tanya saya,macam mana nak buat status(status lah sangat),macam saya punya nih...
Yang dalam kotak senget tu yer..Saya tulis macam tu sebab tak nak pembaca yang datang sini terkejut pulak,tiba-tiba background berubah..templat lain sana-sini.Maknanya tengah edit blog la tu.Jadi itu pentingnya benda alah yang saya panggil status tu.
Caranya senang jer.Buat guna photoscape atau photoshop.Tulislah pebenda pun dengan text yang comel.up load kat photobucket dan ambik html code.
Bila dah dapat html code,pergi Dashboard-Design-Page Elements-Add a Gadget-HTML/JavaScripts.Dalam ruangan Content tu isi,code html yang ambik kat photobucket tadi.
Klik Rich Text
.Akan jadi macam ni..dah tu Save.Siap sudah..Selamat mencuba

2 ulasan:

  1. ooh.! macam tue jer ker.? nak try jugak lah. hehe thanks for sharing. :D

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.