Tutorial letak iklan disetiap entry

Assalamualaikum...
Berblogging walaupun tak secara serius,akan lebih lively kalau kita daftar dengan iklan-iklan yang ada.Dapat jugak seciput dua duit penat lelah kita menekan keyboard.
Lebih afdal lagi jika kita letak iklan bersepah-sepah dalam blog.Lagi ramai yang kelik..:).
Salah satu cara yang paling senang untuk pembaca kita kelik-mengelik ialah letak kat setiap entry kita.Contoh macam kat blog saya ni.
Caranya:
Pergi Dashboard-Design-edit HTM-tick Expand Widget Templat.Dengan CTRL+F cari code ni:

<data:post.body/> 


Dah jumpa,copy code iklan kita.Tak kiralah nuffnang atau adverlets.Ambik yang saiz Large Rectangle.dan paste kat BAWAH code <data:post.body/>  ni.
Dah siap,Preview dulu dan Save.
Selamat mencuba....















6 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.