Tutorial post title,date dan sidebar kat tengah

Assalamualaikum...
Huh,tajuk betul-betul kemelayuan ..Yang sebenarnya,centerkan post title,date dan tulisan kat sidebar tu....contoh:
Sebelum ni kat tepi..sekarang macam kemas sikitkan sebab dah center.
Mula-mula kita buat untuk date dengan sidebar dulu.Pergi Dashboard-Design-edit HTML-tick Expand Widget Templat.Dengan CTRL+F cari code ni..
h2 { 
Dah jumpa,copy code ni:
 text-align:center;
Dan paste kat bawah code h2 { tadi.
Jangan save lagi tau...Sekarang ni untuk post title pulak..Cari code ni:
 
h3.post-title, .comments h4
Dah jumpa,copy code ni:
text-align:center; 
Paste kat bawah code tadi.
Dah siap,Preview dulu baru Save...Done..

6 ulasan:

  1. wah.. best2.. nt try buat lah.. ehe

    BalasPadam
  2. aena dah buat dah. tapi date jer center, title tak center pun. haha. takpe la.. tu pun dah okey dah.. thanks for sharing. :D

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.