Tutorial letak status gerak-gerak

Assalamualaikum...
Kalau hari tu STATUS tak boleh gerak-gerak,yang saya reka sendiri,kali ni nak tunjuk status yang cute miut pulak..contoh:


Mula-mula pergi Dashboard-Design-Page Element-Add a Gadget-HTML/Javascripts.Dalam bahagian Content,isi code ni..

<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #FFFFFF; font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif;"><b>Current updates:</b></span></center><div style="Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding -moz-border-radius: 20px 20px 20px 20px;
-webkit-border-radius: 20px 20px 20px 20px;: 5px; border:1px solid #F5A9BC;"><center><marquee>AYAT ANDA</marquee></center></div>
Isi text yang warna merah tu dengan url background dan apa yang kita nak tulis kat status kita.Dah sudah Save.
URL background bole cari kat photobucket atau google kat tempat lain..Kat bawah ni saya ada carikan sikit URL background kat photobucket.Ambik jer..bukan saya punya pun..saya tolong carikan je..


http://i878.photobucket.com/albums/ab350/BIKERMAMA/BACKGROUND%20BLUE/B2BLUEBACKGROUND.jpg

http://i675.photobucket.com/albums/vv117/esmond75/5PD6MYEIGH96LWR8.jpg
http://i665.photobucket.com/albums/vv19/chx_exe26/main.jpg
http://i592.photobucket.com/albums/tt10/engling/background-yellowfl.jpg
http://i1019.photobucket.com/albums/af311/mstmisty/background/a_yellow_stripes_12x12.jpg
Selamat mencuba...

9 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.