Tutorial letak banner

Assalamualaikum...
Ni ada pertanyaan dari adik sakinah.
Mula-mula tak faham tapi bila dah pakat membalas mesej kat shoutbox baru nampak masalah dia...Saya pun pernah mengalami masalah sama masa first time nak letak banner kat kotak iklan orang.Contoh macam kat kotak iklan percuma saya kat atas,ada satu iklan jadi macam ni:
Tak ada gambar banner.Padahal banner dia comel giler...Walaupun tak ada gambar banner dia,tapi bila klik kat situ tetap akan dibawa ke  blog dia.Tapi tak best lah sebab tak dapat nampak banner kan?..
Cara nak tepek banner kat blog sesiapa yang ada kotak iklan free ni ialah kita letak url image yang betul.Seperti contoh;

URL Web Anda ialah url atau link blog kita.
URL Banner Web Anda ialah url image banner kita.
Maksudnya,url banner kita yang kita upload kat Photobucket sebelum ni.Ambik Direct Link sahaja.Itulah URL Banner Web.Copy dan pastekan dalam kotak url banner web tadi..Done..
Mintak-mintak sakinah faham..

4 ulasan:

  1. camna nak wat free advertise tuh?? nak buat juga untuk follower saya hahah ~ bajet cam ramai follow sayer. tqs

    BalasPadam
  2. @Nurhusna Azidanboleh buat kat sini..http://abcdead.com/lamanutama.html

    BalasPadam
  3. Akak!!! thanks!! heee~ iluv u lah :))

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.