Tutorial cantikkan widget follower

Assalamualaikum...........
Nak cantikkan widget followers tak?.Macam saya punya:
Sebelum ni biasa jer..Kali ni dah di upgrade kan mengikut suka hati.
First kita pergi ke GOOGLE FRIEND CONNECT.
Click Get Started.Log in ke akaun google kita.
Add the member gadget.

Ok,kat sini kita boleh setting sesuai dengan warna background kita..Dah sudah,scroll ke bawah dan Generate Code..Copy code yang di bagi.
Sekarang nak letak kat blog pulak.
Dashboard-Design-Page Element-Add a Gadget-HTML/Javascripts.Paste code tadi dalam bahagian Content..Kalau nak edit code pun boleh.Dari solid ke dashed,size nak besar ke kecik..Save..Selamat mencuba...

4 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.