Tutorial scroll box kat bahagian komen

Assalamualaikum....
Ni tutorial ringkas sebelum bw sampai lebam..Request dari Mish Apple..Dia mintak ajarkan buat scroll box kat bahagian komen macam saya.. 

Pergi Dashboard-Design-Edit HTML-tick Expand Widget Templat.Dengan CTRL+F cari code ni:
<div class='comments' id='comments'>



Bila dah jumpa,padam dan gantikan dengan code saya bagi ni:
 
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:480px;'>
Kalau nak tukar ketinggian,just tukar code biru tu saja.Dah siap,Preview dan Save..Selamat mencuba..

12 ulasan:

  1. best ne..nak cuba,,nanti,,insyaallah,,

    BalasPadam
  2. makin bertambah-tambah cik azzah ber"tutorial"..... cayyalah~

    BalasPadam
  3. dah agak keciwa mencuba..takut blog haru biru..last2 biarkan aje la..

    BalasPadam
  4. kita dah cuba, tetapi ada yang cakap pop -up window lagi bagus..so..kita xtahulah nak buat yang mana..hehehe,

    BalasPadam
  5. wah sis ni..rajin bertutorial yer..

    besh3..

    BalasPadam
  6. @Atiqah Sa'ahirysaya pun biat pop up window..still bole buat scroll box

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.