Tutorial tukar background mudah

Assalamualaikum...
Dalam 3,4 hari ni,saya suka sangat tukar background blog.Kelmarin lain,semalam lain,hari ni lain,esok...lain lagi..tapi yang pasti walau background berubah,warna temanya tetap sama..pink..
Belum terfikir nak tukar ke warna lain..kalau ada pun nak cari warna putih tapi mesti ada sikit-sikit pink.
Kenapa saya suka tukar background?..sebab banyak yang cantik-cantik,comel,cute dan yang setaraf dengannya..Dah tu senang pulak..tak payah copy paste code HTML.
Sesiapa nak tukar background blognya 557 kali macam saya,boleh ikut tutorial mudah ni..
Mula-mula kita cari dulu background kesukaan.Yang pasti,mestilah yang comel-comel..Nak cari background,google jer..Saya pun ada senaraikan linknya kat Tutorial belog di menu bar.Right click gambar dan save kat pc.Simpan kat desktop supaya senang cari.
Sekarang masanya nak masukkan kat blog.First pergi Dashboard-Design-Templat Designer.
Lepas tu klik Background.
Klik kat tempat yang saya tanda tu.
Klik Upload Image.Tekan Browse dan kita akan dibawa ke PC kita.Cari gambar background yang di simpan kat desktop tadi.Bila dah ada,klik Done dan Apply to Blog.Siap sudah...Sekarang bolehlah pakat ramai-ramai tukar background hari-hari..Selamat mencuba.

7 ulasan:

  1. ha.. sy lah manusia yg kerap tukar background belog..hahhaa

    BalasPadam
  2. kalau cara susah plak mcm mane, hehehe

    nice2! =]

    BalasPadam
  3. @SoLy SoLicioussame lah kita..best hapo tukar-tukar

    BalasPadam
  4. @fiq.cara susah yang copy paste kod

    BalasPadam
  5. terfikir nak tukar putih....

    fikir tinggal fikir...

    BalasPadam
  6. eee...background yg ni sgt comel!!suke sgt!!!!

    BalasPadam
  7. suka sangat tuakr background...weee

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.