Doodle ala sticker

Assalamualaikum..


Kalau tak ada orang yang tanya memang azzah tak buat tutorial ni..contoh ala sticker yang azzah buat,korang boleh tengok menutab kat sidebar,yang bolat-bolat tu..

dan ni kat doodle:


Ni doodle untuk pemenang GA yang azzah sponsor doodle ari tu.

Kalau nak buat cam ni boleh tengok tutorial ciput azzah ni.

Bukak photoshop


akan keluar satu pop up BLENDING OPTIONS.

Tick je dalam kotak tu sticker macam mana nak..ala macam nak buat tulisan 3D tu,sama je kaedahnya,cuma ni kat doodle.


Makanya jadi lah cam ni:




Lepas puas hati Save as PNG.

Azzah pernah cuba buat ikut tutorial munirah tapi tak jadi..tak mo pening-pening,azzah try buat cara lain.Jadi jugok..hi..hi..

Kbai.

P/S:nak request tutorial,bagitau ye..:D




















19 ulasan:

  1. nice sharing. pro yea Photoshop

    BalasPadam
  2. sweet sgt nampak nurse tu... hihi... sangat comel!

    p/s: azzah, mcm mana ya nak letak nama kita kat doodle tapi mcm senget2 .. cthnya macam ikut bentuk tudung ke... deno Ps deno mmg tak tahu guna langsung.. biasanya just guna SAI dgn Paint.Net.. thanks azzah :)

    BalasPadam
  3. thanks kak azzah share .sy memang tak pro guna photoshop nie..

    BalasPadam
  4. eh , nama kita ada :3 uhuks !!!

    BalasPadam
  5. comel!... bley belajar ni...susah tak waktu Azzah mula2 buat?

    BalasPadam
  6. tutorial utk rajin lukis ada x azzah? ehehe...eh, tips la kan...apa lak tutorial...

    BalasPadam
  7. nak lukis bg cantek mcm tuh pn xreti nih kan pula nk bg jdi mcm kat atas tuh..sobs..

    BalasPadam
  8. tgok cartoon tuh, teringan kak jijah sebab dia nurse. hehe...

    BalasPadam
  9. bestnye pndai wat sndiri ^^ comel lak uh ...

    BalasPadam
  10. eee cantiknya doodle nurse ni.. macam nak amik je tapi org punya..hahaha :p

    BalasPadam
  11. comelnya ;)

    jemput join giveaway yg reena sdng anjurkan..hadiah gempak :)

    http://shazreena-reena.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-shazreena-shukri.html

    BalasPadam
  12. rajinnya dia wat tuto.. SE da lm stop da wat, hee

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.