Scallop edges pelbagai warna

Assalamualaikum....

Tak tau scallop edges?..yang ni ye..


Tadi lepak-lepak tumblr,terjumpa benda alah ni,jadi meh sini kita kongsi-kongsi..


  


Ni pulak yang letak kat tepi-tepi:


 

 
 

Nak pakai,right click dan copy image url.



tapi memandangkan itew ni kreatif sikit bab-bab me"reka" dan menghancurkan sesuatu objek asal,makanya itew try buat sendiri:




Euwwwwww,buruknya..T_T

tak pe..tak per,contoh je kan..nanti buat cantik-cantik ye.

Nak letak dia ambik la code ni,

cari  </head>

Letak code ni kat bawah  </head>

<div style=' background-image: url(URL SCALLOP);   width: 100%;  height: 43px ;  z-index: 100; position: absolute; '/>


Nak adjust boleh adjust width tu..yang letak kat tepi tu tak ada tutorial,boleh tanya hencik gugel..

Selamat mencuba..kbai..bai..

Credit?..lupa.:D















19 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.