Mesti tonton The Impossible

Assalamualaikum...


Rasa macam lama dah tak update,SUKA la tak update blog lama-lama ni(sigh)..Puncanya ada banyak,antaranya malas,sibuk dan kalau tak sibuk pun gila movie.

Antara movie yang best di tengok masa free lapang dan lemau ialah The Imposible.Sesekali nak jugak merasa review movie.
Apa yang bestnya movie ni ialah ianya kisah benar masa Tsunami 2004 kat Phuket.Tengok trailer ni yang azzah jumpa kat You Tube...









Setakat ni dah 4 kali tengok..maknanya ni ialah filem paling wooooow pernah azzah tengok.Sedih,menangis keluar air hidung ialah antara ciri-ciri yang akan korang hadapi masa tengok movie ni.

Biar azzah review sikit ye..kisah benar 5 beranak yang menyambut cuti Krismas 2004 di Phuket.Malang,tanpa sebarang amaran,tsunami terbesar berlaku masa diorang berehat di kolam renang bersebelahan dengan pantai.Operasi menyelamatkan diri dan mencari ahli keluarga pun berlaku.

Banyak part sedih melalak kat sini..nak feel melalak lebih-lebih baik korang tengok sendiri..Dengar cerita,mangsa-mangsa tsunami yang terselamat ialah antara pelakon-pelakon tambahan.double wow!





Kbai.








9 ulasan:

  1. macam sedih je cerita ni...huhu

    BalasPadam
  2. tak mau la tengok..sedih...huhu..

    BalasPadam
  3. kat panggung ada tak? nak tgk la...

    BalasPadam
  4. menarik movie nih...nak kena p tengok nih...

    BalasPadam
  5. awk tgk kt mn?? kt pnggung ada tak?

    BalasPadam
  6. tgk trailer pun da meleleh air mata... huhuhu

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.