Tutorial buat tulisan condong(PS)

Assalamualaikum...


Berjumpa kembali dalam blog yang headernya erk!..hi..hi..Kali ni nak buat entry tutorial PS..sebab ada yang tanya macammana nak buat tulisan atau watermark yang condong-condong macam ni:


*Customer punya


Azzah guna PS je..


Pergi ke text/T,


Setting jenis tulisan,size dan warna.



click Create warped text,akan keluar satu pop up.



Pilih style,selalu nak buat condong macam tu,azzah pilih ARC..boleh try-try kat situ nak style apa.


dalam tu jugak kita boleh adjust nak condong macam mana,tengok anak panah.Adjust sampai puas hati.





Dah tu siap dan save.

Macam ni la cara azzah buat,tak tau la orang lain buat macam mana pulak kan..

Selamat mencuba.

P/S:nanti tunggu pemenang Banner GA tu ye..nak join masih sempat.:)













19 ulasan:

  1. Lama tk guna photoshop..sejak keje ni..hehe..

    BalasPadam
  2. guna pen tool pun bleh gak kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh je..tapi azzah mls sbb pen tool lambat..:D

      Padam
  3. hye sis azzah,wah bgs tuto ni.suka sgt sggh sini cuci mata tgk doodle comel2.all the best ^^

    BalasPadam
  4. comel la ;) hana suke sgt ;) nmpk simple ;)* jom join segmen hana pulak ;) bnyak hadiah taw ;) mana tahu anda yang bertuah ;)

    BalasPadam
  5. comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... soft je...

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. jgn la gigit mata dia tirah.nnti dia tak de mata..:D

      Padam
  7. yeay!!! dah lama dneo tunggu tutorial ni... nanti deno nak cuba... thanks azzah! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg tuk deno..lupa nk mention..

      Padam
  8. owh.. gini rupanya.. puas cri cmne tutornya..

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.