Tips sembunyikan menguap

Assalamualaikum....




Selalu kan kita menguap bila boring terutama bila terpaksa menunggu sesuatu yang lama.





#tuan blog yang pakai baju corak stawberry tu..




Kalau sorang-sorang tak apa la menguap fesyen macam mana pun.Cuba tang ramai orang.Contohnya masa presentation berkumpulan macam kat atas..nak tunggu giliran satu hal,berdiri satu hal..

Dengan tak sengaja mesti ada perasaan bosan aka boring aka jemu aka cemuih menunggu akan menjelma..spontan deria rasa ngantuk pun mai.

Nak menguap malu sebab kat depan ada yang gigih menghayati presentation kami.

Nak tip?


Begini caranya...






Gigit la lidah anda sendiri bila rasa nak menguap tu datang..otomatik rasa nak menguap dengan lebor sebesar alam akan terhapus..Ngantuk tetap ada tapi rasa nak menguap secara besar-besaran akan hilang.

Ce try..ce try..ke dah ramai yang tahu?



p/s:tapi jangan pulak gigit lidah sendiri dengan penuh perasaan macam doodle tu..dan jangan lupa tutup mulut kalau nak menguap.

Diriwayatkan oleh Muslim daripada Abu Said Al-Khudri r.a., katanya : Telah bersabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: "Apabila seseorang kamu menguap, hendaklah dia meletakkan tangannya pada mulutnya, kerana sesungguhnya syaitan itu akan masuk (melalui mulut yang terbuka).



HOT!
 






26 ulasan:

  1. Kita pun pernah tulis petua ni tahun lepas...hehehe...memang berkesannnn...

    BalasPadam
  2. pagi ni saja dah berapa byk menguap. nak try la satgi

    BalasPadam
  3. hehehe...kena try la nanti...

    BalasPadam
  4. xpernh try camtu..tp tutp mulut tu mmg wajib..

    BalasPadam
  5. cumel. hehe.. okeyh2. boleh try dah lepas ni. nak menguap gigit lidah. hihi :)

    BalasPadam
  6. terus sangkut nak nguap..hihihihihihih~

    BalasPadam
  7. thankn for da tips..
    leh praktis pas ni..

    BalasPadam
  8. saya selalu tutup hidung, tutup mulut..huhu

    BalasPadam
  9. Tapi bila menguap tutup mulut, hidung kembang. haha

    BalasPadam
  10. wah..menguap pun ada tips ye utk sembunyikan....hahaaa...

    BalasPadam
  11. hahah yeke ni kak.
    xpe..nanti kite ce try.ecehh

    BalasPadam
  12. Tak pernah dengar pulak cara ni. Kalau saya, samaada menguap dengan mulut tertutp sampai kembung pipi atau pun tutup je dengan belakang tapak tangan, tapi menguap dengan mulut terbuka seminima yang mungkin la.

    BalasPadam
  13. Tak pernah dengar pulak cara ni. Kalau saya, samaada menguap dengan mulut tertutp sampai kembung pipi atau pun tutup je dengan belakang tapak tangan, tapi menguap dengan mulut terbuka seminima yang mungkin la.

    BalasPadam
  14. kalau saya kepit hidung...huhu...
    (cm pelik je)

    BalasPadam
  15. hihihi...lawaklah azzah ni... :p

    paling kalau nak nguap pun sis akan katup mulut dan gigi sambil tu hidung kembang kuncuplah gamaknya...hihihi

    BalasPadam
  16. wah nak try la ni..jijah selalu tutup hidung dan mulut kalau nak mguap..hehe

    BalasPadam
  17. nk try ari2 ni dpn bos..byk btol ckpnye..

    BalasPadam
  18. Memang selalu menguap.... ..

    BalasPadam
  19. wajib try .. lg2 sem ney byk presentation ;)

    BalasPadam
  20. ca selalu tahan nguap ni ketap bibir sampai kembang2 lobang idong..haha

    BalasPadam
  21. hehe..kne try pasni..tp ika ble tnmpk tulisan menguap pown ika da mnguap da,,hahaha

    BalasPadam
  22. hahahah..comel ..kt kalo bosan tgh presentation tu,mula la kaki xdok diam..gerak sana sini..lepas tu tgk depan je..xnak layan bosan ngntuk nguap tuh

    BalasPadam
  23. kena cuba ne tp selalunya nguap jer...

    BalasPadam
  24. selalunya kalau sy nak mnguap kdg2 sy tutup mulut jugak..lepas tuh otomatik idung pun kembang sekali...heeeee

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.