Cara save doodle SAI

Assalamualaikum...


Request dari ADIK yang bakal jadi ibu ni,azzah tak paham soalan dia sebenarnya..nak upload doodle atau nak save?Kalau nak upload doodle paint tool sai,macam upload gambar je la..mungkin nak save doodle paint tool sai kot sebab first time lukis dulu pun azzah pernah ada masalah macam ni.



Nak save doodle yang kita lukis dengan SAI,



SAVE as PNG..JANGAN save dengan SAI!.memang tak ada la doodle kita kalau save dengan SAI.



Senang je kan..ada yang nak tanya apa-apa lagi?Azzah bukan pandai sangat..tapi sebab rajin godek sampai ke akar umbi,tu yang reti serba sikit.

Sekian.


12 ulasan:

  1. bagusnya ada tutorial macam ni :)

    BalasPadam
  2. Assalam.. thx kak Azzah.. patut pun selama nih dh penat lukis, save x ada pulak.. tQ byk2.. ^^

    BalasPadam
  3. x pernah jadi wat doodle.. nk give up.. haha.. mmg xde bakat la :)

    BalasPadam
  4. sy tak tahu macam mana nak guna paint tool utk buat doodle... selalu tak mencari bila buat... hehehe ;p

    BalasPadam
  5. bagus tul azzah nie...ilmu patut dikongsi bersama ^__^

    BalasPadam
  6. tak reti nak guna n buat doodle pula kak...

    BalasPadam
  7. dah donlod software SAI ni tapi dudelnya tak buat2 jgk..sebok kemain..heeee

    BalasPadam
  8. Assalam kak.. T buat doodle untuk akak.. tp xcute cam akak buat tuh.. ^^

    http://jezsygeisha.blogspot.com/2012/05/doodle-untuk-kak-azzah.html

    BalasPadam
  9. takut lah nak "eat" sebab ada duri2..hehe

    BalasPadam
  10. awak boleh x buat tuto mcm mna nk lukis doddle guna SAI ? laila dah download tapi xpandai buat la

    BalasPadam
  11. patutlh ta jumpa ! penat je lukis 2 jam . thx awak XD

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.