Transparentkan doodle

Assalamualaikum....


Alhamdulillah dah selamat sampai rumah..ari jumaat balik segamat,tengahari tadi sampai JB.Rehat dan kemas rumah,sekarang baru ada masa nak update.2 entry sebelum ni autopublish sebenarnya..tak sempat nak blogwalking lagi..satgi-satgi azzah blogwalking ye..


Ni tutorial doodle lagi sebab ada dalam komen-komen terselit satu komen dari ADIK omey ni ni:



Nak buang background kat belakang doodle?Maknanya transparent la kan?

Kalau dulu azzah lukis doodle pakai paint.net jadi senang nak transparent doodle tanpa buka software lain.Kalau dengan paint tool sai ni,selalu dodler akan tranparent pakai photoshop.



Waa..doodle free hair..ada yang nak?Nanti pergi cari kat belog tutor azzah ye..



Bukak photoshop.







Dah siap,SAVE as PNG ye..done.



Selamat mencube..



8 ulasan:

  1. terbaik punye tutorial...pro ek adobe? dah dpatkan photoshop 6?

    Entri terkini Kazen >> "Segmen: Kau Blogger Ku Blogger"

    BalasPadam
  2. sai best tp xbleh transparent n word.. love sai n ps

    BalasPadam
  3. wah wah wah... kena belajar buat juga ni...xreti..

    BalasPadam
  4. comel2 je dudel yang azzah buat ni :)
    suka saya tengok.. heee

    BalasPadam
  5. azzah kini kembali active wat doodle..semua comel2..suka tang tumblr tu

    BalasPadam
  6. wahh comelnya doodle rambut cendawan tu ;p

    BalasPadam
  7. wahhhh pandai serba serbi lah azzah ni. :)

    BalasPadam
  8. time kaseh ye kak azzah watkan tuto nie. siap ade mention name zira lagik hehehe

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.