Letak icon comel untuk cbox-frebies

Assalamualaikum....

Dari entry INI,azzah dapat request dari HANNAN,mintak ajarkan cara letak icon comey kat cbox pulak.Sebenarnya entry tutor tu dah lama,masa kita semua pakai shoutbox free lagi.Disebabkan sekarang dah tak free dan ramai dari kita dah pakai cbox jadi kita pun haruslah ikut perkembangan.


Disebabkan azzah malas nak edit tutor tu,kita buat yang baru la...


Kaedahnya sama jew..mula-mula pergi ke CBOX,log in,click OPTIONS.


Add caption



Keluar pop up Smilies.




Click je Smilies tu dan akan muncul mende ni:





Ni Smilie cbox azzah jadi dah ada icon sendiri.Kalau icon asal yang benda bulat warna biru tu..nak letak icon sendiri,padam semua sekali atau padam yang kita nak letak icon jew..Nak padamnya just pangkah X merah kat hujung.

Bila dah kosong,isi le dengan URL icon dulu.






Url icon boleh cari kat SINI dan SINI...kat bawah ni pun ada sikit azzah cari,click right dan copy image URL je ye.



         

             

     

Dah isi,SAVE CHANGE..Done.

Sekian.



p/s:Sekali pergi blog dia,dia dah buat daaa..sorry lambat buat tutor.Rasa makin malas nak buat tutor,rasa nak lukis doodle je.





12 ulasan:

  1. Lat'z dah guna template baru,tak tau mana pergi chatbox..hu3...tp kalo pergi layout masih ada gadget shoutbox..

    BalasPadam
  2. tq sebab ajar kak azzah :)

    BalasPadam
  3. hehe jijah pon xde icon ni.. boleh try! hehe

    BalasPadam
  4. saya tak letakkan azzah dalam link bloglist bulan jun. sebab azzah dah ada dalam bloglist lain..hehehe

    BalasPadam
  5. tenkiu..tutorial menarik.. http://liveradio.super-resources.com/tv3-high-quality-malaysia/

    BalasPadam
  6. Kak azzah saya amik icon Hi...Terima Kasih...

    BalasPadam
  7. kak azzah saya amik icon dkt atas tu ea..terima kasih

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.