Wordless malam jumaat

Assalamualaikum...




Anak ibu ni nak keluaq cepat gamaknya.Dari pagi dok menendang je kerjanya.Sabaq na.Sekarang dok elok-elok ye dalam tu.Ibu nak rest tengok Masterchef.
Ni nak kena mc lagi kot esok.Bulan lepas banyak mc,bulan ni pun banyak.Pening kot boss..tu la sapa suruh kita part time lagi tempat dia.Dah namanya part time suka hati la nak masuk kerja ke tak..ye dok?.


p/s:Tengah fikir nak bahasakan apa kat anak nanti,ummi,ibu atau mak?Dan satu lagi,loghat apa nak praktikkan kat dia?.Loghat utara perlis belah azzah ke atau loghat johor jawa belah encik shahril?.

Eh,bukan wordless pun..hermm,tak pa aih..

17 ulasan:

  1. ligat dia dok dlm noh....
    niza suka panggilan ibu, tp suami suka mama...

    apa2 pun takpa azzah, sama je maksud dia...ajar dua2 loghat...baru adil..hehe

    BalasPadam
  2. @Niza Romlinanti dia sekolah mesti sekolah kat sini,ndak tak nak bahasa dia memamg johor lagi pekat la..

    BalasPadam
  3. akak bahasakan diri ibu..
    nampak lembut sikit..hehhe..

    kalau anak akak ni walaupun ayah dia cakap utara dan kami dok utara,mak dia pun orang utara :p,
    tapi dia tetap cakap kolompo sebab terpengaruh dengan bahasa tv.hehhhe

    BalasPadam
  4. peluang untuk blog anda direview,, camne? check out this entry below :D

    http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/3-entries-paling-penting-for-year-2011.html

    BalasPadam
  5. loghat apa2 pun boleh..janji faham...

    anak akak panggil IBU

    BalasPadam
  6. anak sulung ea sis? ibu la..nampak lembut je..hehe..

    BalasPadam
  7. pgl ibu....nmpak cute ja..n sopan..
    :)


    loghrat mix perlis n johor = ??

    heheh

    BalasPadam
  8. pnggil mummy...comel kan..?? eee dh lama xdtg cni..upanya azah dh berisi..bes2..sy je ternanti-nanti lg..smg baby n mummy chat n selamat ye..

    p/s :: kluikotkan sy org tepeng tp kturunan jawa..so, kita bg baby ckp KL jela..tgh2..!! hehe

    BalasPadam
  9. panggil MAMA la. sweet gitu :)

    BalasPadam
  10. ingat Azzah single lagi, rupanye dah nak bertiga ya, tahniah, moga sihat sentiasa.....

    BalasPadam
  11. panggil apa pun xpe asal maksudnye tetap ibu.ramai yg suka dgn ibu dan mama.hehee.xpa dia da besaq tahu cakap,tgk slang mana yang dia nak ckp.dua2 pun xpa,lagi banyak pengetahuan bahasa..;)

    BalasPadam
  12. huwaaa
    tgh peknen ye
    alololo
    comeeii
    boleh la masuk geng ibu2 comei mengandung
    hehehehe

    BalasPadam
  13. Azzah, cemana nk buat nama jadi link biru mcm azzah reply komen niza tu?

    BalasPadam
  14. ibu lebih sesuai sis..baru nampak sifat2 keibuan tu..hehe :) tapi jijah suka mama sebab nak jadikan anak sebagai kawan dan mak...lalala :p

    BalasPadam
  15. wah..bestnye dah nk ade baby..semoga semua selamat ye :)

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.