Cara lukis awan pesen saya

Assalamualaikum...





Ok,lepas satu-satu orang nak tengok saya lukis benda..rasa macam femes pulak..owh,sesekali nak jugak merasa..hoyeh!

Kali ni request dari tumblr,nak mintak azzah ajar cara lukis awan..amboi,tak ada benda super susah lagi ke nak mintak lukis..sekali dia mintak lukis port lift baru padan muka..T_T








Senang je cara azzah lukis awan,tengok kat bawah ni:


click MAGIC WAND aka tongkat sakti



click BUCKET  dan curah la dalam kotak tu,kalau tak nak buat kotak pun tak apa.




dengan ERASER,buat dot aka titik size besar


buat 3 dots bersambung


buat awan-awan lain,takkan nak buat satu je kan..tak logik pulak..:)


Last sekali makeup la awan tu ikut sukahati..boleh pakai airbrush untuk meng"real"kan awan tersebut..done!

Senang je kan?.
Lepas ni boleh buat entry banyak-banyak"How i draw" macam-macam kan?..herm...ok jugak tu..

Kbai..








11 ulasan:

  1. Ooo...macam tu ^_^ Nampak macam senang kan...

    BalasPadam
  2. lawak plak tgok..ingt kn susah, simple sgt :)

    BalasPadam
  3. Senangnye..suke style azza lukis..xde complicated

    BalasPadam
  4. mudah je kan..yg penting imaginasi tu..simple dan comel je.

    BalasPadam
  5. ha mudahnye nk bt awan comel...hehe like!!

    BalasPadam
  6. tengok tu.. lukis awan pon still cute

    BalasPadam
  7. tengok tu..lukis awan pon still cute! comey jer

    BalasPadam
  8. comey je wajah2 awan tu . boleh dicubit :3

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.