Cara saya tingkatkan pageviews

Assalamualaikum...


pageviews,tips,doodle,comel

Eh,biar betul ada tips pageview kat sini..sekali sekala kan kita buat entry SEO ni tak salahnya.Orang cakap sekadar berkongsi.Hari tu kan 4 hari berturut-turut pageview azzah 1000+ walaupun azzah cuma update sekali je sehari tapi mungkin rezeki entry tu ramai view..tapi azzah pun ada try cara lain jugak selain ping entry kat fesbuk.Korang pun boleh cuba cara ni:


1-ping kat busuk.org..tak caya?
pageviews tinggi

Dah seminggu lebih entry REVIEW DOODLE SENDIRI tu kat dalam colum artikel pilihan busuk dan view banyak dari situ..entry cikgu keri pun ada.
Setiap kali entry baru azzah akan pergi submit kat busuk.org tapi tengok keadaan entry jugak la.Kalau entry syok sendiri tu tak ada la nak ping,hanya ping yang rasa-rasa entry tu bermutu la sikit.
Azzah pun tak tau kenapa entry tu jadi entry pilihan busuk..mungkin tajuk yang pelik dan misteri..review dah ok,review doodle sendiri?apa tu?.tang tu la misterinya..:D

Jadi disyorkan ping kat BUSUK.org,pastikan letak banner dan widget traffic kat blog


Cara 2-melalui gambar


Buat entry dan letak gambar

cara,tips,pageviews melalui gambar



Tak tau la berkesan ke tak tapi rasanya ada jugak sikit tempias dari cara tu..Bila dah publish cuba lalukan cursor ke gambar tu,akan keluar tajuk entry kat gambar.Yang text pulak kita boleh tulis perkataan biasa dan ringkas tapi selalu orang gugel..

Cara ni azzah dapat dari busuk.org jugak..

Tu je la cara azzah naikkan pageview,nak maintainkan pun cuma update sekali je sehari..kalau tak update dapat la gak 800+,uv pun dah boleh tahan la kan..tak nak la update banyak-banyak,tamak pulak nanti (padahal malas..:D).

Ok tu je,kbai.



















24 ulasan:

  1. Tak pernah pun ping dkt busuk.org tu . hmm , nak try lah . hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. anis farhana kene try ramai dapat manfaat nyer he3 best ping busuk

      Padam
    2. betul ckp apadahjadi ni,anis.

      Padam
  2. Mekasih azzah bg tips ni...nak cube..x penah dpt page view macam azzah..nak jugak merasa..^^

    BalasPadam
  3. oooo ping kat busuk tu ek....nanti nak try la :)

    BalasPadam
  4. yap mmg berkesan.. cci pun wat camtu gak.. ehehe/

    BalasPadam
  5. saya tak pernag guna busuk.org tu...

    BalasPadam
  6. saya buat cara kedua je azzah..blajar kat blog sape tah...

    BalasPadam
  7. oooo... baru itew tawu..huhuhu.. nk tyr la nnti

    BalasPadam
  8. lagi tak pernah ambil tahu.. tiba2 rasa ingin tahu. :D terimakasih berkongsi.

    BalasPadam
  9. yup..pernah tengok entri akak tersenarai artikel pilihan busuk.. sarah pernah jugak terpilih sekali, trafik masuk wooo...tp sekali je la..bgus tips akak bg..nk try buat la

    BalasPadam
  10. terbaiklah kak...heeee

    jijah entry yg best2 jer ping kat busuk..kalau entry personal jarang sikit lah...

    BalasPadam
  11. Nice sharing...
    Lepas nie Wilma akan cuba pingkan ke busuk.org

    BalasPadam
  12. baru tau..thanks for sharing..hee;)

    BalasPadam
  13. dah jarang ping entry..busylah kak..so terpakse terima kalau pageview kurang.btw,thanks sgt share..ade mase boleh buat.

    BalasPadam
  14. betul.. bnyk pageview dtg dr busuk.. adala 2-3 kali entri jd pilihan busuk.. sebab blog saya busuk kot haha

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.