Cara tersenang lukis doodle berspek

Assalamualaikum...


Selamat pagi/malam/tengahari/tengah malam/awal pagi semua....ni tutorial doodle lagi yew..saja buat sebab tak ada idea nak update.

Masa tengah lukis untuk tempahan,idea ni datang.Kena lak lukis doodle gegirl berspek.oh,azzah sebenarnya kurang reti nak lukis orang pakai spek..macam-macam pesen spek dah lukis tapi tak pernah puas hati tapi sekarang azzah try satu cara yang buat bersemangat nak lukis..

Caranya:

Lukis macam biasa.


Pergi ke photoscape.




Adjust la bagi sama besar..

dan hasilnya




taraaaaaaaaaaa......................










kan senang!.Dah tak payah fikir nak bagi sama besar..bagi yang malas nak lukis spek mata,jom buat cara ni..


Kbai.

p/s:tetiba teranime pulak..:D






















27 ulasan:

  1. la akak buat cmni je ke ? munirah ambik kat google image, pastu trace balik xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah,klu ambik kt google tak transparent,ni dah siap ..hi..hi

      Padam
  2. La. Senang je. Haha. Boleh try ni.

    BalasPadam
  3. comel la mate tu azzah.. makin comel ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. klu time rajin boleh la sy buat..hi..hi

      Padam
  4. haha, mmg awesome nih!nasib tak pandai sgt wat doodle..hehe

    BalasPadam
  5. oh sng keje gitu..hehe amik je yg sedia ada...

    BalasPadam
  6. oh my kpop . suke mate doodle tu . pandai akak buat :D

    BalasPadam
  7. Mantap ni Sobb,,,
    Comment back ea,,,,
    http://ripcurl-crom.blogspot.com

    BalasPadam
  8. haha actually sis pun guna cara yang sama, kita serupa aka pemalas lah kan. haha

    BalasPadam
  9. wah... tutor yg bagus! thanks azzah! nanti bleh la deno cuba :)

    BalasPadam
  10. wahhh..tak pernah terfikir..huhu

    BalasPadam
  11. a'a la..baru terpikir.kahkahkah tq azzah!

    BalasPadam
  12. sy tag awak di http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/year-end-first-ga-by-fnz.html

    BalasPadam
  13. haa senang dah... nasib ada jalan penyelesaiannya.. tak pusing kepala..hee

    BalasPadam
  14. suka tengok orang lukis doodle .tapi diri sendiri tak pandai..tk pernah cuba pun sebab tau dah memang tak reti..hahah

    BalasPadam
  15. toiinnkk3. sangat cun ! btw, TQ awak

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.