Cara lukis mulut idaman gadis

Assalamualaikum...




Di group Dudel doodles,ada jugak yang tanya macam mana nak lukis mulut macam azzah..mulut mana satu tak tau lak.Kat bawah ni ada 3 style,


Style 1


Style 2


Style 3


Ni adalah jenis-jenis(ha..jenis-jenis?),style mulut atau dalam bahasa romantiknya bibir yang selalu azzah lukis..


Bendanya senang je,tak complicated pun..


Cara 1:





Lukis macam mulut tersenyum tu dengan curve..sila abaikan muka petak tu..fokus kat mulut sahaja please...T_T



Zoomkan bagi dekat supaya senang kita nak warna bibir bagi mongel gitu.azzah warnakan dengan marker,ambik size sesuai,buat macam bentuk love tak jadi..boleh faham ke?



Macam ni la bentuk love tak jadi tu..adjust bagi nampak sesedap rasa,jangan buat comot-comot..

Tak abis lagi..






Dengan Eraser size 4,buat satu garisan dan titik kecik,konon-konon dia pakai lip gloss la..tak buat pun tak apa tapi azzah suka buat,nampak glossy sikit.


Cara 2:





Lukis dengan Curve



Warnakan di dalamnya dengan warna pink.



Buat gigi dengan Eraser.Tak nak comot,kaler dengan magic wand,siapa yang lukis dengan SAI mesti tau..


Buat bibir atas lebih seksi dari bibir bawah..:D


Akhir sekali dengan ERASER size 4 buat dots supaya nampak glossy.

Done.

Yang style 3 tu pun sama je kaedahnya.Senang je kan?.

Harap ada yang paham tutor panjang giloss ni..:)

Kbai..
































26 ulasan:

  1. Thank you 4 sharing ! Nanti bila dah dapat pakai paint tool SAI , nak try buatlah ! :D

    BalasPadam
  2. so creative... :) nice tutor dear.. <3

    BalasPadam
  3. penah gak buat mulut doodle style azzah..pastu reka sndiri buat yg complicated utk dolly hehehe....selain mata, bibir pun main peranan utk kecomelan doodle kan..

    BalasPadam
  4. Hmmm cemana nak download benda tu ye? Boleh bagi linknya tak :) Reply di blog saya ye,.

    BalasPadam
  5. senang nak buat rupanya yer.. gud job la kak azzah!

    BalasPadam
  6. thanks sharing . buat la tuto lagi pasal doodle ni

    BalasPadam
  7. akhirnya sis buat tuto jgak.. trjawablah prsoalan puteri .. hehe.. btw tengs sis. tuto yg amat brguna.. :)

    BalasPadam
  8. oo..camtu..senang aje..suka style azzah lukis.. tak complicated..^^

    BalasPadam
  9. Thank you sis for sharing ! Nanti nak try lah ^_^
    Jyeahhhh (Y)

    BalasPadam
  10. pergh kne study ni...hehhee...nice doodle

    BalasPadam
  11. Wah, comel je mulut dia, tajuk tu lagi awesome :D

    BalasPadam
  12. hehehe..somel yeee..dgn kata lain rasa nkgigit..cm gegula bibir tu..XD

    BalasPadam
  13. okey best...tau dh cr nk lukis mulut comel.thankss..hehe

    BalasPadam
  14. memang seksi bibir tuu.. awww.. nak cuba la.. tapi xleh lukis lg dalam minggu ni sbb hanya guna laptop kakak... xde SAI..

    BalasPadam
  15. nak cuba jugak... da download SAI .. hehe

    BalasPadam
  16. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Imajinasi lebih penting daripada pengetahuan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.