Cara saya lukis mata chibi

Assalamualaikum...


Semalam kan dah tunjuk sikit-sikit cara azzah lukis kasut,kali ni nak tunjuk cara azzah lukis mata chibi,ada jugak yang panggil mata bidadari..mata bidadari macam tu ke?Wallahualam..

Sebenarnya dah lama jugak yang tanya tapi sebab azzah bizi tu yang tak buat..Ni pun tengah bizi tak ada masa sangat,tempahan doodle ada lagi 3 orang belum sentuh..


Berbalik mata doodle tu,macam mana lukis?.Jawapnya GOOGLE.Azzah pergi Deviant Art dan cari tutorial "how to draw chibi eyes",ini kisah benar ok..dari situ azzah belajar makanya jadi macam ni:









seperti biasa guna CURVE ye..sorry sebab senget-senget nak cepat dan sorry jugak tak reti buat tutor..kalau nampak azzah lukis cantik-cantik tu maknanya tengah rajin dan tengah free sambil minum coffee..T_T


Secara jujurnya azzah paling suka buat mata macam ni je:


Senang dan tak ambik masa yang banyak.

Kbai.




18 ulasan:

  1. comel lah awak.... eh bukan awak. gmbr tu. hehehe
    jgn mare..
    awk pun comel juga.

    BalasPadam
  2. comel sangat..^_^ oo.. camtu wat mata.. ^_^

    BalasPadam
  3. Cantik2 belaka hasil kerja awak Azzah. Great Job! Suka dan teruja saya tengok. Hehe...

    BalasPadam
  4. bagi azzah yang dah terer memang senang dan tak banyak masa. Bagi saya kalu.......berejam pulun pun belum tentu jadi. hak3

    BalasPadam
  5. assalamualaikum .. comell lah ! hehe . saya nak tnye . kat mne awk download photoshop eh ? sye try hampir 10 kali , tak mau lah . kalau boleh bg lah link untuk download .. bantu ye . thanks :)

    BalasPadam
  6. serius comel. hee, lepas nie boleh la try buat mate chibi yg comel ini ^^,

    BalasPadam
  7. pndai akak buat mata tu . saya pun sama, prefer buat mata simple. hehehe :D

    BalasPadam
  8. Lain orang lain caranya kan kak.^__^

    BalasPadam
  9. Mate bawah tu lagi comel..nampak comel sgt

    BalasPadam
  10. senang je kan pastu lg sebelah copy n paste je... semudah A b C

    BalasPadam
  11. mata chibi memang comey la...kalau tangan kreatif..semuanya jadi..

    BalasPadam
  12. saya suka mata chibi..nampai bulat and mata besar..heee

    BalasPadam
  13. dalam banyak2 tools sai, curve je sy kekok nk guna.. haihhaih.

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.