Cara lukis doodle kasut

Assalamualaikum...


Ada sorang blogger mintak azzah ajar cara lukis KASUT..ermmmmmm...cam mana ye nak ajar?.Bagi azzah lukis kasut ni senang je,tak payah nak berdetail sangat..asal nampak cam lojik kira jadi la tu..

Sebab azzah tak reti nak buat tutor ni makanya tengok je la benda kat bawah ni:



doodle,kasut,comel

Tu semua stail kasut yang selalu azzah lukis..nak tiru,tiru la..



Cara lukis pakai curve je pon..try and error.


Lukis dengan curve,edit kalau salah,warnakan dan kalau nak dia bershinning letak warna putih kat hujung kasut..Selalu warna kasut azzah letak warna pink/merah/atau hitam..

Senang je kan?..just imagine benda tu dalam kepala.Sama la jugak dengan fashion doodle,ada yang tanya macam mana nak lukis jaket,jaket jeans,skirt tingkat-tingkat bagai..whoah ni soalan memang susah azzah nak jawap..sekali lagi semuanya azzah imagine dalam kepala..jadi tak tau nak ajar.

Yang penting kena usaha jugak la,cari masa dan rajin.

Kbai..nanti entry doodle mata chibi pulak sebab ada yang mintak ajar..azzah bukan nak ajar tapi nak tunjuk cara azzah lukis mata chibi,okeh?














28 ulasan:

  1. logik tu mmg gak tapi klu try lukis, kdg2 fail..hehe..kene ade gak tutor skit2 :)
    nice tut btw xD

    BalasPadam
  2. nice la...teringin nak buat tpi rajin yang amat..haha

    BalasPadam
  3. comel nya... blh buat utk saya???

    BalasPadam
  4. okay. okay. kena ade paintsai dulu la.. hehe~

    BalasPadam
  5. say selalu fail bab kaki , ehehehe :D

    BalasPadam
  6. selalu juga buat kasut ala kadar..=) bila imagine tu yg smpai migrain dibuatnya.. hue3.

    BalasPadam
  7. azzah nak tau satu rahsia tak....kalo saya x der idea nak lukis kasut/ baju memang saya akan tengok doodle azzah..hehehe...

    BalasPadam
  8. alahai comelnyer doodle.. teringin nak belajar buat sendiri. tapi skg busylah.. aishh..

    BalasPadam
  9. eeh.. comeynya.. apa akak buat semuanya jadi..

    BalasPadam
  10. comeynya.. apa akak buat semuanya comey2 tau!

    BalasPadam
  11. kasut..kasut..kalau sy lukis buruk2 je kaslut..tp selalu fail la..hikss;p

    BalasPadam
  12. kadang tu, yang simple tu yang cantik kan kak...:)

    BalasPadam
  13. Kasut kalu saya lukis shape dia same je -_-'
    Haihh~ Fail . hahahaa

    BalasPadam
  14. hehe kalau dok bayangkan mmg mcm mudah je nak buat, tp bile dah try je mesti ada je silapnya.. haha

    BalasPadam
  15. kene guna kekreatifan yang ada dan pandai imaginasi real life into art ^__^

    BalasPadam
  16. owh..hehe..sarah baru start berjinak2 blaja guna photoshop

    BalasPadam
  17. ha'ah kan... kadang2 deno bantai je lukis kasut... kadang2 macam bentuk bola pun ada.. hehe... tapi azzah punya lagi cantik dan comel! geram nengoknya! :)

    BalasPadam
  18. Comelnya kasut tu!!! Doodle2 yang ada dlm blog ni come2 blake!!!

    BalasPadam
  19. Salam kenal...memang terbaik..teringin nak buat tapi tak berkebolehan...

    BalasPadam
  20. kiut kartun tu... kena banyak berangan baru leh jd.. muahaha...

    BalasPadam
  21. husna nak lukis kasut pon x reti..=D

    anyway husna dari segmen jom blogwalking dari blog inspired bunny..=)
    jom jenjalan blog husna plak..
    http://husnazahidi.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. saya buat kasut ikut sedap hati je,ape yg terlintas itu la yg saya buat..tp slalunye tak penah detail pong..

    BalasPadam
  23. saya x kreatif..kalo lukis pkai pembaris pon boleh belok..hahaha..

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.