Letak bayang/shadow di doodle(SAI)

Assalamualaikum...


Hari tu azzah dah tunjuk cara azzah warna,kali ni kita belajar tambah bayang/shadow kat doodle..



Ikut cara azzah ni..:D




keluar warna biru,dalam warna biru tu la kita akan sapu warna.




Akan keluar garis putus selepas kita pergi ke layer 1/warna.Lepas tu boleh la sapu warna tapi jangan bimbang sebab dia takkan comot selagi garis putus-putus tu ada.
Lepas tu boleh la buang garis putus-putus tu dengan click SELECTION,tick DESELECT

click kalau tak nampak



Untuk tudung pulak


Sama jugak kaedahnya




Taram je letak bayang atau shadow..he..he..

Sikit panduan kalau nak buat shadow:




Cara ni boleh praktik kat bahagian mana-mana pun janji nampak logik..:D

Selamat mencuba.


Sekian.


4 ulasan:

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.