Jangan sakitkan mereka

Assalamualaikum...




Masa tu saya baru balik dari sekolah.Naik bas sekolah kat bas stand.






Lalu dekat satu restoran makan dengar suara lelaki pangil-panggil kucing.Heran lah sebab sape nak bawak kucing datang bus stand.





Rupanya


Ada sorang pakcik ni,dari baju dia mungkin pemandu teksi,tengah menjamu sekawan kucing terbiar kat situ makan ikan.Mungkin dia beli dari pasar borong sebab time petang ikan kat pasar borong dah murah.
Ada kucing yang malu-malu nak makan ikan yang pakcik ni bagi,kot dia rasa tak layak makan ikan sedap macam tu dan mungkin dia tak sangka masih ada insan yang sudi bagi dia makan.



Sejak tu jugak,budak sekolah menengah yang pakai uniform pengawas tadi,yang tercongok tengok pakcik teksi tadi berazam,






Nak buat perkara yang sama macam pakcik teksi tu bila dah kerja nanti.


Sebelum ni saya selalu bawak balik kucing terbiar tapi memandangkan saya mengandung dan dah tak boleh tambah bilangan kucing yang ada,saya harap dengan cara ni saja saya dapat kurangkan sikit rasa lapar kucing-kucing ni.

p/s: baca blog HERO atau IYO ni.Ada dalam Mastika bulan November.Menitik air mata baca artikel tentang Hero..sedih.



BannerFans.com
Hero yang saya curi dari blog tuan dia









20 ulasan:

  1. berbaik dengan kucing tu murah rezeki..binatang kesayangan nabi ^^,

    BalasPadam
  2. like..mudah2an kamu dimurahkan rezeki

    BalasPadam
  3. sgt sedey cite papa hero 2..sgt sedey..rin siap ngis..btw,jom la ke blog rin.kt sane ade juge psl hero..n jom jengah cni

    http://clickheartyamereen.blogspot.com/2011/10/kite-adalah-arkitek.html

    BalasPadam
  4. gugu suka kucing.. kdg2 tgk kucing muka kesian ,mmg sedih~

    BalasPadam
  5. @..cik gugu..azzah paling tak tahan kalau dengar kucing mintak makan,sayu

    BalasPadam
  6. kucing kan kesayangan nabi..:) mudah2 an akak di murahkan rezeki berlipat ganda.

    BalasPadam
  7. sy suka tgok org suka binatang ni terutama kucing.sbb sy suka sgt kt kucing..kt umah xleh bela sbb ibu asthma..tapi bela hamster dgn sugar glider je...=_=

    BalasPadam
  8. Msred mmg suka sedekah kat kucing... Nak bela tak dapat....

    BalasPadam
  9. kucing kan binatang kesayangan nabi

    BalasPadam
  10. geram bila tengok orang zalim dengan kucing.

    BalasPadam
  11. baiknyerr akk kasik kucing mkn..sy pon slalu jgk kasik kucing mkn klu yg kat restoran tuh..kesian tgk dorg :(

    BalasPadam
  12. @merahitujambubest nya dapat bela hamster.azzah tak leh nanti hamster tu mati cepat sebab tak pandai jaga

    BalasPadam
  13. @msredcheesecakebagus jugak walau kita sedekah je kan?

    BalasPadam
  14. @SoLy SoLiciousbetul tapi masih ramai yang aniaya kucing

    BalasPadam
  15. @farah izwanikucing lemah.kita yang sepatutnya yang kuat ni usaha jaga dia kan

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.