Langkah-langkah awal ke rumah bakal mak mertua

Assalamualaikum...

Mesti baca Bismillah dulu..:P


Jangan pergi lambat



Pakai pakaian sopan


Berbicara dengan sopan.
Tak jugak sebenarnya.Saya dan mak mertua memang sama-sama gelak kuat..he..he..baru meriah


Selidik hobi dan minat bakal mak mertua.Tak kisah apa cara sekali pun.




Bawak la buah tangan.

Mesti ringan tulang buat apa yang patut




Yang paling penting,berdoalah semoga semua berjalan lancar dan kita diterima menjadi sebahagian ahli keluarga pasangan.




13 ulasan:

  1. yup, kita bukan hanya kahwin ngan anaknya tp seluruh ahli keluarganya jugak. hahahaaaa ...
    yes, u can!
    gud luck! :)

    BalasPadam
  2. emmm..terima kasih jiranku, Azzah..hehee..

    tips yg berguna untuk kita yang masih single ne...ahhhaaa

    BalasPadam
  3. Alhamdulilah setakat ni jijah dgn bakal mak mertua kamceng..tp pas kawen tak tahu lah...hehe :P

    BalasPadam
  4. bagos tip nih..huhu

    harap2 mak mertua terpikat la :)

    BalasPadam
  5. semua tu patut buat biar pon kadang2 nampak cm hipokrit..tapi biar laa yang terbaik untuk menawan hati mak..

    BalasPadam
  6. tips yg bagus. kena pikat hati mertua =)

    BalasPadam
  7. hehehe mak mentua jew?? bapak mentua?? huhuhu

    BalasPadam
  8. Msred dr sbl kawen sampai dah kawen bila ke umah mak mertua berat tulang.... Hheee. Sian mak metua dpt menantu gini....

    BalasPadam
  9. setuju dgn Azzah...

    semua tu dah dibuat b4 kawen...hahhaa..mak mertua naik sgt...

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.