Tak suka..tak suka.. tak suka!

Assalamualaikum..




Mulai esok saya akan pakai cermin mata walau apa pun terjadi.Rabun teruk pulak tu.Masalah mata rabun ni dah tahu lama tapi buat tak tau dengan tau je.Maknanya saya cuma rabun sebelah mata je.Sebelah kanan normal dan sebelah kiri abnormal.Powernya sampai 400 lebih. 
Puas cina kat kedai tadi nak setkan kanta.Mesti dalam hati dia kata"aiya,macam ini olang pun ada".


 tapi memang tak suka lah pakai cermin mata ni.Dari ala-ala model Wanita dah jadik cam Cikgu Bedah.


28 ulasan:

  1. laa awat yer x suke ? comel ape pkai spek . hehe

    BalasPadam
  2. wah tinggi powernya tu..tu sebab sblh elok yg xpakai kan..sy dua2 belah rabun terpaksala pakai wlpn xsuka

    BalasPadam
  3. xpe kak dari rabun teruk baik pakai. makan makanan kaya vitamin mata,lobak,tomato..okeh..

    BalasPadam
  4. pake spek mata mendedahkan diri ke arah kecomelan..cntact lense plak mendedahkan diri ke araha bahaya

    which 1 do u prefer?(^_^)

    BalasPadam
  5. org kata pakai spek nmpk tua.. har har har!

    BalasPadam
  6. tak suka juga pakai spek tapi nak wat camana power dah dkt 1000 2-2 belah..pakai jugak contact lenses.

    BalasPadam
  7. ala, sama le kita, akak pun tak suka pakai,

    BalasPadam
  8. saya rabun juga...
    400 dua2 belah.

    BalasPadam
  9. hmmm...kena buat exercise pagi2 renung rumput yang hijau...

    BalasPadam
  10. samalah..kita pon x suka pakai spek..

    BalasPadam
  11. ahhaahha..saya pun tak suka tapi seba rabun kan, kena pakai jugak :(

    BalasPadam
  12. ahhaahha..saya pun tak suka tapi seba rabun kan, kena pakai jugak :(

    BalasPadam
  13. @Azitu la,nk buat macammana kena pakai jugak

    BalasPadam
  14. @suhapakai cermin mata lah suha..contact lense tak berani walaupun lagi murah dari cermin mata

    BalasPadam
  15. @Yatie Awangnak buat mcammna,terpaksa kan kak

    BalasPadam
  16. @ummiarissabetul yer..okeh nak ikut petua ni

    BalasPadam
  17. @jaa64tu la,comel x comel belakang kira

    BalasPadam
  18. msred pon tak suka pakai spek.... cam cikgu besar pun ada... hheee

    BalasPadam
  19. Cikgu bedah pun cikgu bedah la kan, asalkan nampak semut lalu lalang..haha

    BalasPadam
  20. trima kasih ya, sangat bermanfaat. blognya elegan banget

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.