Letak favicon supaya blog anda menyerlah..yehuuu!

Assalamualaikum....


            



Icon jumpa kat photobucket.

Tajuk menawan hati kan?muehehe..sebenarnya  BK aka Sayidah Nafisah Ruslan ada tanya pasal favicon..apa tu favicon?


Ni ha..





Favicon ni macam ganti lambang blogger yang oren tu..kalau blog kita dalam bloglist akan nampak lain dari yang lain..tak caye?Tengok!





Nampak tak?Ni blog azzah kat bloglist merahitujambu,ala doodler yang baru bertunang tu,lain sikit kan?sikit je pon.Macam mana nak letak?Alahai,senang sangat.


Sebenarnya azzah dah buat tutor ni kat blog sebelah tapi sebab BK tanya kat blog ni,buat lagi la..lagi pun dah jarang update..

Caranya:

Dashboard-Design-Page element





Cari la gambar cute miut yang dah kita save dalam lappy tapi pastikan yang kecik-kecik tau...macam icon yang azzah letak permulaan entry..yang tu korang save image je.Lepas tu Save ler..


Done...ada yang nak request tutor lagi ke?

P/S:eh,bukan hari tu cakap malas nak buat tutor lagi ke?


11 ulasan:

  1. eh gambar sy ada..comel la icon azah tu..mana dpt?bg la free biest..XD

    BalasPadam
  2. mekaseh azzah..ayut nk bt yg ni jgk nnt.tp tak sempat.save dlu tuto ni.nnt ayut follow ur step ea :)

    BalasPadam
  3. @merahitujambu,cari kat photobucket jew..ambik la,kira cam freebies gak.

    BalasPadam
  4. senang jer cr letaknya..hihi

    BalasPadam
  5. saya guna favicon huduh2 je.. taktau nak letak gamba apa..haha

    BalasPadam
  6. tengkiu!!! :D

    kita nak try kejap lagi.nak cari gambar kiut2 dulu.. hehehe..

    oh dah ada buat tutorial sebelum ni rupanya. sori kita tak jumpa and tak tau pulak namanya favicon -_-

    heee.. tengs again! :D

    BalasPadam
  7. yeyyy jijah pon dah letak.. hehe

    BalasPadam
  8. haish.. ni yg geram ni.
    ape yang saya edit kat blog semua tak jadi..

    grrr... takpe. boleh cuba lagi nanti.. huhu

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.